Hvornår må man gå i bad efter at være blevet tatoveret?

Som hovedregel bør du holde din nyligt tatoverede hud fra at blive gennemblødt, da det gør en kæmpe forskel i levetiden og den overordnede kvalitet af din tatovering. Oven i det kan din nytatoverede hud potentielt blive ekstremt irriteret og inficeret.

Når det er sagt, skal vi holde vores hud så ren som muligt. Derfor er mange klienter forvirrede over, hvornår man må og hvordan man skal gå i bad efter at have fået en ny tatovering.

I dette blogindlæg vil vi tale om nye tatoveringer og alt, der er relateret til vand.

Hvornår må man gå i bad med en ny tatovering?

Som tommelfingerregel kan du gå i bad 3-4 timer efter, at du har fået din nye tatovering. Du bør dog være ekstra forsigtig, når du er i bad og undgå gøre tatoveringen direkte våd, men blot rengør den forsigtigt med en parfumefri sæbe.

Brusebad er den bedste metode til at bade med en ny tatovering, da du kan kontrollere mængden af vand, der kommer direkte ned på det tatoverede område. Husk at bruge lunkent vand.

Bad efter tatovering

Hvonår må man svømme med en ny tatovering?

​​Ifølge The American Academy of Dermatology Association skal man vente mindst en måned, før man kan svømme og nedsænke tatoveringen i vand.

Vores kroppe erstatter vores hudceller månedligt med nye hudceller, og derfor bør man vente en måned med at svømme med en ny tatovering.

Det er dog i denne sammenhæng vigtigt at tage størrelsen på din tatovering i betragtning:

– Store tatoveringer

Hvis du har en stor tatovering, bør du vente lidt længere end en måned med at svømme, for at lade din tatovering hele fuldstændig.

tyndt lag tatoverings creme

– Små tatoveringer

Hvis din tatovering er til den mindre side, skal du muligvis kun vente et par uger før du kan svømme med en tatovering. Det vigtigste at vide er, at du ikke bør svømme, hvis din tatovering stadig er ved at hele.

Husk, at din hud stadig er i helingsproces, hvis der forekommer rødme eller hvis huden på tatoveringsstedet skaller.

Hvorfor må man ikke svømme med ny tatovering?

– Exponering for bakterier

Svømning med en ny tatovering inviterer forskellige bakterier og vira, der lever i vandet, til at komme ind i de små huller, som nålen har skabt under tatoveringssessionen.

– Kontaktdermatitis

Et andet problem, der kan opstå ved at svømme med en ny tatovering, er et uheldigt udslæt, der kaldes irriterende kontaktdermatitis i den medicinske verden.

– Falmende blæk

Her er et langsigtet problem, der kan opstå, hvis du svømmer med en ny tatovering: blækket på din hud vil sandsynligvis falme, hvis du svømmer, mens din tatovering stadig er ved at hele.

Svømning med en ny tatovering er bare generelt ikke anbefalet.

Ny tatovering og klorvand

At nedsænke din nye tatovering i en pool, der er fyldt med klor, giver dig ikke andet end en smertefuld helingsproces.

Det er sikkert at svømme i klor, men først efter at din tatovering er fuldstændig helet.

Efter et par uger kan du inspicere dit tatoveringssted for at se efter rødme og afskalning.

Hvis du er i tvivl om din tatovering er helet eller ej, er det bedre at vente en måned, før du tager en dukkert i poolen, da din hud 100% vil have regenereret sig selv inden for en måned.

Ny tatovering og klorvand

Svømning i havet med en ny tatovering

Der er en misforståelse omkring havvand, og ofte tror folk, at det er godt til at hele dine sår. Tilstedeværelsen af salt og bakterier kan dog sætte din nyligt tatoverede hud i fare.

Igen er det vigtigt at vente, indtil din hud er helet fuldstændigt, inden du overhovedet svømmer.

Saltet vil ikke kun irritere dit tatoveringssted kraftigt, men UV-strålerne fra solen kan også skade din følsomme hud.

Svømning i det salte hav med din nye tatovering svarer til at hælde salt på et åbent sår. Det er bedst at springe stranddagen over, indtil din nye tatovering viser tegn på at være fuldt helet (2-4 uger).

Chest tattoo

Opsummering

For at undgå irritation eller infektion i tatoveringen er det bedst ikke at nedsænke din nye tatovering i vand.

Ved at lade tatoveringen hele fuldstændig, før du gør den drivvåd, sikrer du, at tatoveringen generelt har en bedre helingsproces.

De beslutninger, du træffer under efterbehandlingsprocessen, vil påvirke kvaliteten og levetiden af din nye tatovering. Jo bedre du tager dig af den, jo bedre vil den se ud og føles!

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle