“5 fascinerende historier bag betydningsfulde tatoveringer”

At få tatoveringer med betydning er en af de mest almindelige grunde til, at folk beslutter at få en tatovering.

Nogle gange er betydningen bag tatoveringer meget tydelig – ikke kun i designet, men også den følelse, tatoveringen fremkalder. Andre gange kan tatoveringer bare være et design, som man elsker og synes er smukt.

Men mange gange er der en fascinerende og ofte meget personlig og rørende historie bag en tatovering.

Hos Iron & Ink er vi heldige at møde masser af mennesker hver dag, og mange af dem kommer med virkelig inspirerende historier.

Fordi betydningen af andres tatoveringer og deres valg for at få dem altid vil være et inspirerende emne, vil vi i dag præsentere nogle, som vi bestemt er fascineret af.

5 fascinerende historier bag betydningsfulde tatoveringer

“Til politimanden, der reddede mig fra gaderne”

Anders blev forladt i en park som barn i sit hjemland. Heldigvis blev han fundet af en politibetjent, der tog ham til et plejehjem. Anders blev herefter adopteret i Danmark. Denne politimand spillede en vigtig rolle i Anders’ liv, da han gav ham endnu en mulighed i livet.

Anders’ måde at sige tak til den politimand, der potentielt ændrede Anders’ liv, var at få en tatovering med hans navn.

Vi vil gerne takke ham for at dele sin historie, forhåbentlig inspirere folk til at gøre venlige handlinger, der kan ændre nogens liv, og selvfølgelig tak til vores talentfulde Søren, der gjorde endnu et fantastisk stykke arbejde på Anders hud.

anders tatovering

“En tatovering, der repræsenterer svære tider, der gjorde os stærkere”

Sandra og Lærke besøgte for nylig vores studie i København for at få en tatovering med enorm sentimental betydning for dem. Vores fantastiske kunstner Søren fik deres hud tatoveret med et design, som de tidligere havde forestillet sig (se video).

Desværre gennemgik de to søstre svære tider, da de var yngre, og denne meningsfulde tatovering repræsenterer den styrke, som disse tider gav dem.

Som man kan se i videoen, er tatoveringen en trekant, og hvert tip af trekanten symboliserer den anden søster, deres mor og deres bedstemor, der desværre døde for nylig.

Tak til Sandra og Lærke for deres valg; vi er glade for at høre, at I overvandt de udfordringer, der lå foran jer, og I brugte dem til at blive stærkere.

Sisters tattoo

“Den hundelskende soldat: Historien om Thomas Rathsack”

Det er ingen hemmelighed, at Thomas Rathsack er en sand hundeelsker. Han har forsvaret disse fantastiske dyrs rettigheder i mange år nu.

Vores dygtige tatovør Alex Cappellini fra vores studie i København fik muligheden for at tatovere Thomas’ bedste vens navn på hans hud; nemlig hans hund Theo.

Thomas er et kendt medlem af de danske specialstyrker, der kæmpede i Afghanistan i 2000. I løbet af sin tid i krigen fandt han en lille hvalp, der hjalp ham med at gennemgå et så hårdt miljø; Selma.

Endelig endte han med at adoptere hende og bringe hende til DK. Desværre døde Selma 16 år gammel. Dengang fik han en tatovering af Selma, og nu hvor han har Theo, hans nye bedste ven, kom han til Iron & Ink for at få navnet på underarmen.

Hunde er fantastiske dyr, der kan have en enorm indflydelse i folks liv – og de har bestemt påvirket Thomas’ liv.

Vi er beærede over at have haft Thomas på besøg og at han stoler på vores studie til at få så personlig en tatovering.

Thomas Rathsack

“4 søstre, 1 passion”

Det er ikke sjældent, at vi har par, to venner eller søskende, der får en matchende tatovering. Denne gang havde vores tatovør APZ hele 4 søstre, der ønskede en tatovering, der betyder noget meget specielt for dem.

Disse 4 piger er en del af endnu en større gruppe af søskende – i alt 6 søstre. De har vandret rundt i verden sammen og delt deres passion for at rejse.

De ønskede at få en meningsfuld tatovering, der repræsenterede den kærlighed til at rejse. Af den grund valgte de at få 6 fugle, der symboliserede de 6 søstre og deres kærlighed til at rejse.

De valgte fugle, da disse dyr repræsenterer friheden til at flyve hvor som helst du vil og opdage verden efter eget valg.

“Ægte venskab”

Endnu en tatovering til minde om ægte venskab. I sidste uge fik vores talentfulde tatovør Søren besøg af Freja og Alba, der ønskede at få lavet en betydningsfuld tatovering.

De to veninder ønskede en tatovering der kunne symbolisere deres venskab.

Tatoveringen består af de to hovedpersoner Ponyo og Sosuke i den japanske animationsfilm “Ponyo”.

Vi går ikke i detaljer og afslører hvad filmen handler om, blot at de to hovedpersoner har et meget nært venskab. Derfor repræsenterer tatoveringen af Ponyo og Sosuke Freja og Albas venskab.

Ponyo tattoo

De to veninder, der har kendt hinanden siden folkeskolen, har oplevet mange ting sammen, og de har set hinanden vokse og udvikle sig.

Vi er glade for at arbejde på designs som disse to gode veninder, da det gør vores tatovørers job mere meningsfuldt og sjovt.

Hvis du har brug for inspiration til at få en tatovering med betydning, er du velkommen til at kontakte os eller komme forbi et af vores studier, så hjælper vi dig gerne over en kop kaffe.

Hvordan vælger jeg tatoveringer med betydning?

 

Som vi har set i eksemplerne ovenfor, kan tatoveringer have en dyb betydning, en permanent påmindelse om noget stærkt i livet, en man elsker eller en oplevelse, der ikke må blive glemt.

Men nogle gange er det svært at finde den perfekte måde at udtrykke så stor en betydning i form af en tatovering.

For at hjælpe dig med at blive inspireret til at finde en betydningsfuld tatovering til dig har vi lavet en liste med almindelige designs, der normalt bruges til at repræsentere noget meningsfuldt:

– En underskrift eller en sang

Det er almindeligt at have en yndlingssang eller et citat, som du deler med en helt special person. Derfor vælger mange mennesker disse typer tatoveringer såvel som en underskrift på den man elsker.

– Stjernetegn

Stjernetegn har en bred anerkendt symbologi, og de er en anden god mulighed for at få en meningsfuld tatovering.

– Datoer

Datoer giver fantastiske tatoveringer, fordi de tjener som en enestående påmindelse om et vigtigt øjeblik i dit liv.

Ydermere kan datoer skrives i utallige forskellige stilarter, skrifttyper og tegn for eksempel romertal, kalendergrafik og kalligrafi, hvilket giver os uendelige muligheder.

tattoo date

– Portrætter eller billeder af nogen du har kær

Det kan ikke benægtes, at portrætter skaber meget betydningsfulde tatoveringer, da de minder os om nogen, vi elsker eller savner.

TIP: Det er altid en god ide at give din tatovør et klart foto af høj kvalitet for at hjælpe dem i designprocessen.

– Yndlingsfilm, serier eller tegnefilm

Fra Dragon Ball til Pokémon til Avengers har tatoveringsindustrien udvidet sig nok i både stil og talent til at gengive det, du kan finde på at få tatoveret. Af den grund vælger mange mennesker deres yndlingstegneserie fra barndommen for at minde dem om de gode gamle tider.

Som du kan se, er det noget personligt at finde en tatovering med betydning, og det vil i sidste ende afhænge af din personlige historie.

tattoo sleeve dragon ball anime

6 tip til at finde tatoveringer med betydning til dig

 

1. Gør en allerede opfundet idé til din egen

Når du har fundet en idé, du kan lide, kan du ændre det, så det passer til din personlige smag.

2. Opret dit eget unikke design

Hvis du vil have noget helt originalt, er en god tatovør altid tilgængelig til at hjælpe dig med at designe en til dig, hvis du vil. Vær ikke bange for at bede om hjælp til at skabe dit unikke design.

3. Skynd dig ikke

Brug lidt tid på at brainstorme kreativt og gå ikke altid med din første tanke.

4. Overvej andre kulturer

Overvej hvordan din tatovering kan opfattes på tværs af kulturer. Vil det fornærme nogen? Betyder dets symbolik noget negativt for nogen kulturer?

5. Dobbelttjek altid hvis du får en tatovering på et andet sprog

Hvis du vil have noget skrevet med fremmede tegn eller på et fremmed sprog, skal du være meget omhyggelig og altid dobbelttjekke dit design. Vær opmærksom på, om det er stavet rigtigt og dobbeltjek om det du får skrevet kan have flere forskellige betydninger, som du ikke har overvejet.

6. Vær forsigtig med navne

Medmindre du får tatoveret navnet på dit barn eller din hund eller endda navnet på en savnet, vil vi kraftigt anbefale, at du undgår at få noget navn tatoveret på din hud, især kærestens navn.

Opsummering

Som vi har set i historierne delt ovenfor, kan tatoveringer være en stærk måde at udødeliggøre et vigtigt øjeblik eller en person i vores liv og bære det resten af vores dage.

Vi vil gerne takke alle for at komme i vores studier og dele deres historie med os. Takket være jer bliver vi alle inspireret på mange måder, og vi håber, at vi også har kunne inspirere dig.

Hvis du har brug for inspiration til at få en tatovering med betydning, er du velkommen til at kontakte os eller komme forbi et af vores studier, så hjælper vi dig gerne over en kop kaffe.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle