Covid-19

Hej alle sammen – Mit navn er Hawaro, jeg er stifter og direktør i Iron & Ink tattoo studios. Det er rigtig hårde tider vi går i møde for alle virksomheder i Danmark, der er berørt af den nuværende situation med Covid-19. Uanset hvad stillingsbetegnelse man bærer rundt på, hersker der ingen tvivl om at dette påvirker alle dybt. Både finansielt, men også socialt. Til dagligt arbejder vi med over 70 forskellige kunstnere verden over, i vores virksomhed, sammen med min partner Rasmus, og hele vores management team. Nogen undrer sig måske over at jeg bruger ordet kunstnere, omkring tatovører. Men ja, kunstnere – i mit, og mange andres perspektiv. Faktisk nogle af de mest permanente kunstnere der findes hvis du spørg mig. En evig kunst man bærer til livets ende og aldrig kan miste. Et personligt budskab, en personlig gestus og en personlig rejse man går igennem, for at udsmykke sin krop med tatoveringskunsten. mit budskab er ikke retfærdiggøre kunst, eller forklare hvad tatoveringer er – det er faktisk mere en forklaring af kunstnerne bag.

I over 10 år, har jeg nok arbejdet med mere end 500 tatoverings kunstnere på den ene eller anden måde. Hvad end de har haft en rolle på mit hold, besøgt os som gæste tatovører, eller de har fået hjælp, råd og vejledning til udvikling af deres forretning.

Henover dette årti, har vi som menneskerne bag, også lært rigtig meget – mindst ligeså meget som vi har lært fra os. At se og følge nogle af disse kunstnere, fra deres spæde skridt i denne industri, med tusindevis af timer med en blyant i hånden, til at se dem løbe ned fra podier med deres første priser, har været en fornøjelse at være den del af. At være med til at bane vejen, bygge rammerne og skabe det miljø de bedst muligt blomstre i, har været en ære og at kunne kalde sig deres ven, kollega og leder er et privilegie vi er stolte af.

Jeg ved at disse tider rammer denne unikke kreds af kunstnere rigtig hårdt, ikke bare på pengepungen, men også på deres kunstneriske identitet, deres platforme, hvor de dagligt præsentere deres arbejde og portofolier, men især også fordi de blive holdt væk fra det der normalt er hele deres hverdag og identitet.

 

Mine kunstnere kører normalt mod arbejde omkring kl 8, og starter dagen kl 9 i studiet. Her gør de klar, med set up til dagens kunde, og er som regel i gang et sted mellem kl 10 og 11, når alt er sat op, og stencil er tør nok til at gå i krig. Et sted mellem kl 17 og 19 stopper summen af maskinernes motorer, og de sidste handsker bliver smidt i kurven, kunderne sendes hjem og lyset slukkes. Dette betyder ikke at de er færdige for dagen. Dette betyder at de nu skal hjem, forberede til næste dags kunde, svare mails, henvendelser, og vær klar igen på jernhesten eller i bilen kl 8 næste morgen. Sådan kører den oftest 6 dage i ugen. Søndagen ender oftest også med at være dedikeret til designs også, med mindre den også bliver brugt i studiet, fordi man har et projekt man virkelig gerne vil slutte, eller har haft en sygedag, som skal indhentes. Det er altid en balance mellem kunstnerisk kaos, ro til at realisere kunsten. En balance mellem kundens budskab, og det kreative flow, fra kunstnerens tanker. Forestil jer at skulle opfinde noget nyt hverdag, som skal være unikt nok for et andent menneske at bære resten af livet.

Jeg fortæller jer ikke disse ting, fordi at jeg ønsker at i skal have ondt af mine kollegaer. Tvært imod, de møder ind kl 9 med et smil, og tager hjem med et endnu større et, i stolthed over hvad de har præsteret på dagen, som de glæder sig til at dele med resten af verden på deres sociale medier og platforme. Jeg fortæller det her, så i kan forstå af det faktisk ikke er verdens sejeste job at være tatovør, med mindre man er 100% dedikeret og passioneret omkring det man laver. Jeg ved at mit team er 200% dedikeret og passioneret omkring det de laver. Men jeg ved også at de er rigtigt langt fra deres vante dagligdag i disse tider. Derfor vil jeg gerne bede jer alle om en tjeneste. Hvis du er blevet tatoveret hos os, hvis du har haft en god oplevelse, og hvis du føler at din kunstner har værnet om dine ideer, dit ønske og mødt dem med sit kreative sind. Så jeg vil jeg, og jeg ved at de ligeså – sætte umådelig pris på, at du i disse dage, besøgte deres sociale medier, smid et like, smid en kommentar, vis din tilfredshed og værdsættelse af deres arbejde, del det værk du har fået, og hold øje med hvad de poster. Det er det tætteste de kommer på at tatovere i disse tider, og jeg ved at de alle ikke kan vente med at komme i gang, og forsætte hvor de slap, med deres travle kalendere.

Tak fordi at du så med

Vi glæder os til at se jer på den anden side af dette

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Vedelsgade 18C, 7100 Vejle