Skal man bruge creme til tatovering eller nej?

Tattoo Aftercare

For de fleste af os er tatoveringer værdifulde og unikke kunstværker, som vi bærer stolt på vores hud.

Derfor er det lige så vigtigt at sikre, at en tatovering heler ordentligt, som at få selve tatoveringen.

Når det kommer til at passe på dine tatoveringer, er der mange, der spørger os: skal man bruge creme til tatovering? Vi anbefaler at bruge fugtighedscreme til at hjælpe din hud i helingsprocessen. Men vi ved også, at der er nogle mennesker, der er imod det.

Hvad er bedst? Dette er et kontroversielt emne, så i dette blogindlæg gennemgår vi fordele og ulemper og vil fortælle dig, hvad vores anbefaling er.

creme til tatovering

Lær hvordan du plejer dine tatoveringer her: Pleje af tatovering – Sådan gør du det

Brug af produkter vs uden

Ligesom enhver tatovør har deres egen unikke stil, er der også forskellige metoder til efterbehandling af tatovering.

For at gøre en lang historie kort, er det to måder hvorpå folk efterbehandler sine tatoveringer; dem, som bruger produkter til at holde huden fugtet, og dem, som mener, at det er bedst at lade kroppen klare helingsprocessen af sig selv uden brug af plejeprodukter.

– Lad dine tatoveringer hele med creme til tatovering

Denne metode omfatter påføring af tatoveringsplejeprodukter, og den refererer til behandling af ethvert sår i et fugtigt miljø frem for et tørt.

Undersøgelser har fundet ud af, at læger bruger våde bandager til at fremskynde sårhelingsprocessen hos patienter sammenlignet med tørre bandager.

Fordele:

  • Forhindrer huden i at danne en sårskorpe over såret, hvilket fører til bedre og hurtigere heling.
  • Tillader at specialiserede hudceller fungerer bedre, såsom keratinocytcellerne, der hjælper med at lukke såret
  • Reducerer smerte. Selvom ikke alle tatoveringer vil føre smerte med sig, er det meget vigtigt at minimere smerten, fordi det sænker stressreaktionen og reducerer træthed, hvilket fremmer hurtigere heling.

tatovering creme

– Heling af dine tatoveringer uden produkter

Ved denne metode, bortset fra den nødvendige vask og rengøring, anvender dem, som vælger at tørre en tatovering, ikke yderligere produkter såsom creme og lotioner.

I stedet tillader de tatoveringen at tørre naturligt, mens den er fuldstændig udsat for luft.

Selvom “tørheling” ikke udgør nogen risiko for dit helbred, gør det tatoveringens helingsproces mindre behagelig. For eksempel vil tør hud øge chancerne for revner, genåbning af såret og kløe.

Har du spørgsmål til hvordan du passer på din tatovering, er du velkommen til at kontakte os 🙂

Hvad sker der, hvis din tatovering bliver for tør?

Som før nævnt kan det forårsage kløe og irritation at lade en tatovering blive for tør. Dette kan øge din tendens til at kradse i området, hvilket altid bør undgås, når tatoveringen heler.

Når ethvert sår heles, vil området til sidst tørre ud og der vil dannes en skorpe; denne proces er din krops naturlige reaktion på at reparere huden.

tatovering skaller

Såret er derved ikke længere åbent og blottet og kan nu restituere. Denne tørre sårskorpe beskytter vævet mod udefrakommende bakterier, der kommer ind i såret.

I tilfælde af en ny tatovering er det ikke kun vigtigt at hele huden ordentligt, men også at bevare tatoveringen så præcis som mulig.

Kan man bruge almindelig creme til tatoveringer?

Nogle fugtighedscremer kan være gode til din nye tatovering, men de kan mangle nogle egenskaber, der gør at din tatovering kan hele ordentligt.

Derfor er det god praksis at finde produkter, der kun er udviklet til tatoveringspleje.

Hvor lang tid skal man smøre en tatovering?

Som en generel regel anbefales det, at du smører din tatovering 2-3 gange om dagen. Dette kan dog variere fra person til person, da huden tørrer hurtigere ud hos nogle end hos andre.

Hvis du vil vide mere om, hvordan og hvornår du skal fugte din tatovering, så tjek dette blogindlæg: Hvor længe skal man smøre en tatovering?

Hvilken creme skal man bruge til tatoveringer?

Som en generel regel skal den ideelle tatoveringscreme være blid, uparfumeret dermatologisk testet og specielt lavet til tatoveringer.

Hos Iron & Ink bruger vi og anbefaler produkter fra Sorry Mom, da de er professionelt udviklet til efterbehandling af tatoveringer og baseret på naturlige ingredienser.

Tatovering creme

I sidste ende er det op til dig at beslutte, hvilket mærke du vil gå efter, bare sørg for at det følger ovennævnte anbefalinger for at din tatovering forbliver flot.

Se Sorry Mom produkter her.

Opsummering

Hvis du undrer dig over, hvilken måde der er den bedste at pleje din nye tatovering på, anbefaler vi kraftigt “vådheling” frem for “tørheling”.

Når tatoveringen holdes hydreret, kan den hele ordentligt uden risiko for irritation og sikrer derfor, at den forbliver smuk i mange år fremover.

Når man sammenligner de to, er vådheling en meget sikrere måde at garantere at tatoveringen heler ordentligt og forbliver flot.

Brug altid din tatovør som en kyndig ressource for, hvilke produkter og procedurer der er bedst til vellykket heling. Når alt kommer til alt, er din nye tatovering også deres kunstværk – og de ønsker det bedste for både dig og din tatovering.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle