22 Overraskende Fakta om Tatoveringer:

Kender du nogen af ​​dem? 

Tatoveringer er mere populære end nogensinde, og de er kommet for at blive.

Selvom tatoveringer er mainstream nu til dags, og de fleste har en eller to, er der nogle fakta om tatoveringer, som er super interessante, og som de fleste ikke kender til.

I dette indlæg finder du en liste over fakta om tatoveringer, som du sandsynligvis ikke vidste indtil nu.

Har du brug for professionel vejledning, så kontakt os og vores butikschef vender tilbage til dig snarest 🙂

frugt tatovering realisme

22 Overraskende fakta om tatoveringer

1. Du kan tatovere dine øjenæbler.

Du læste rigtigt: du kan få tatoveret dine øjeæbler. Hvordan? Tatovøren sprayer blæk under øjets overflade med en nål. Dette farver sclera, også kendt som den hvide del af øjet.

2. Tatoverede mænd er mere attraktive, ifølge forskning.

Ifølge en undersøgelse foretaget af en dating-app i Storbritannien er kvinder fysisk mere tiltrukket af mænd med tatoveringer.

3. Den dyreste “tatovering” blev lavet med diamanter.

Yair Shimansky, juveler fra Cape Town i Sydafrika, designede verdens dyreste tatovering på en sydafrikansk supermodel. Selvom det ikke er en rigtig tatovering, betragtes den som den dyreste tatovering, der nogensinde er lavet.

4. Det ældste bevis for tatoveringer går tilbage for mere end 5000 år siden.

Ötzi var en mumie fundet på en gletsjer i de italienske alper. Ismanden er tilfældigvis det ældste – 3270 f.Kr. – bevis til dato for tatoveringer. Mumien havde ikke mindre end 61 tatoveringer.

5. New Zealand er det mest tatoverede land i verden.

New Zealændere er de mest tatoverede mennesker i verden. Dette skyldes mest øens maorier, som stadig får traditionelle polynesiske tatoveringer.

tatoveret mænd

6. Den første tatoveringsbutik nogensinde var i New York.

I 1846 oprettede Martin Hildebrandt, en immigrant fra Tyskland, den første tatoveringsbutik nogensinde i New York. Et par år senere blev den første elektriske tatoveringsmaskine patenteret – baseret på Thomas Edisons opfindelse, perforeringspennen.

7. Den ældste person til at få den første tatovering var 104.

En britisk mand ved navn Jack Reynolds fik sin første tatovering, da han var 104. Han har i øjeblikket titlen som den ældste person, der får en tatovering for første gang.

8. Du kan donere din tatoverede hud til et museum.

Hvis du er fascineret af eller kan lide tanken om, at menneskelige tatoveringslærreder vises som kunst, kan du faktisk donere din hud til et museum, når du dør. En mand ved navn Geoff Ostling gjorde netop dette og gav sit blomstermønstrede lig til National Museum of Australia efter hans død.

9. Ordet tatovering kommer fra det samoanske ord “tatau”.

Ordet efterligner trykkelyden fra de værktøjer, der bruges under tatoveringsprocessen.

Familie tatovering

10. Tatoveringsblæk plejede at blive blandet med urin.

Vi ved alle, at Rusland er et ret barskt sted, men vidste du, at russiske fanger nogle gange lavede blæk af urin blandet med sod til at lave tatoveringer, når de ikke kunne finde andet?

11. Romerne brugte tatoveringer som straf.

Den romerske kejser Caligula straffede folk med tatoveringer. Vi kan antage, at det at få tatoveringer i det gamle Rom ikke var en tur i parken, så disse mennesker udholdt en masse smerte uden god grund.
Da Konstantin tog over som kejser, forbød han tatoveringer som straf.

12. Der er en tatoveret Barbie.

I 2008 lavede Mattel et samarbejde med Harley Davidson, hvor Barbie fik tatoveret et stort par vinger på ryggen. Senere i 2009 blev Totally Stylin’ Tattoos Barbie udgivet, hvor den berygtede dukke kom med tatoveringsmærkater.

13. Du kan få din brystvorte tatoveret efter brystkræft.

For kvinder, der har gennemgået brystrekonstruktion efter kræft, er der en utrolig effektiv måde at lave en falsk brystvorte på. Specialiserede tatovører kan skabe en hyperrealistisk brystvorte i 3D, udelukkende lavet af blæk.

14. Den mest tatoverede mand i verden har over 200% blækdækning.

Lucky Diamond Rich, fra New Zealand, er i øjeblikket den mest tatoverede person i verden. Det anslås, at Lucky har brugt mere end 1.000 timer under nålen og dækket steder som hans øjenlåg, den øverste del af øregangene og endda hans tandkød!

15. I maorikulturen er tatoveringer et symbol på status.

Maori-kulturen i New Zealand brugte tatoveringer til at repræsentere en persons status, rang, afstamning og færdigheder.
Deres tatoveringer virkede på samme måde som et ID, pas eller CV, bortset fra at det var trykt på deres ansigt, normalt omkring munden og næsen.

tatoveringer mænd

16. Hoved og hænder er to af de mest smertefulde steder at få en tatovering.

Generelt er de mest følsomme områder på kroppen også de områder, der er mest smertefulde at blive tatoveret på. Dette omfatter steder med mange nerveender såsom ansigt, hænder, kønsorganer, hals og brystvorter.

Områder, hvor der er knogler med lidt eller intet fedt omkring, er også nogle af de mest smertefulde steder, såsom håndled, ankler, fødder, kraveben, ribben og albuer.

17. Tatoveringsnåle kan vibrere op til 3000 gange i minuttet.

Når blæk sprøjtes ind i huden, kan nålene, der er fastgjort til maskinen, der bevæger sig op og ned, vibrere fra 50 til 3.000 gange i minuttet.

18. Den længste tatoveringsession til i dag (2021) er 60t 30min.

Den længste tatoveringsession nogensinde blev opnået i Vologda, Rusland den 12. september 2019 af Aleksandr Pakostin.

19. Sort blæk er lettere at fjerne end gul blæk.

I modsætning til almindelig tro er sort blæk (sammen med mørkegrøn) nemmere at fjerne end lysere farver som gul eller lilla. Årsagen er, at forskellige farvestoffer reagerer på forskellige lysbølgelængder.

20. En tatovering tager 2-3 uger at hele helt.

Efter at være blevet tatoveret, tager det ydre lag af huden typisk 2-3 uger om at hele. Det kan dog tage op til 6 måneder for laget nedenunder at komme helt tilbage til det normale.

tatovering tiger

21. Det er fuldstændig ulovligt at få en tatovering som mindreårig i Danmark.

I modsætning til andre europæiske lande, hvor mindreårige i nogle tilfælde kan få tatoveringer med samtykke fra forældre, så er loven i Danmark tydelig; ingen mindreårige kan blive tatoveret.

22. Den første skandinaviske tattoo studio

Den første skandinaviske tatoveringsbutik Hans J. Hansen, bedre kendt som Tusch-Hans, var den første ’rigtige’ tatoveringsbutik i Nyhavn.

Opsummering

Vi håber, du fandt dette indlæg interessant, og du lærte nogle fede fakta om tatoveringers fascinerende verden!

Hvis du har spørgsmål vedrørende tatoveringer, eller du overvejer at anskaffe dig en snart, er du velkommen til at kontakte os via vores sociale medier eller vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig snarest 🙂

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle