Hvad betyder en fjertatovering?

Fjertatoveringer har modstået tidens test, da de er nogle af de mest almindelige tatoveringer, der findes. Fjer har forskellige symbolske betydninger afhængigt af deres kulturelle kontekst, hvilket har gjort dem til favoritten blandt mange tatovører og klienter.

Og nu til spørgsmålet “Hvad betyder en fjertatovering”? Det mest accepterede svar ville være, at en fjertatovering repræsenterer forbindelsen til den åndelige verden, åndelig udvikling og et symbol på, at “noget” over os ser efter os. Fjer er også forbundet med sandhed, hurtighed, lethed og beskyttelse.

Afhængigt af den kultur du befinder dig i, har fjer en lang række forskellige fortolkninger.

I dagens indlæg vil vi tale om fjertatoveringer og deres forskellige betydninger.

fjer tatovering

Symbolikken bag en fjer

I mange kulturer er fjer et symbol på åndelig verden og åndelig opstigning. Derfor er det sikkert at sige, at fjer repræsenterer vores forbindelse med den åndelige verden, som vi ikke kan se.

Det menes også, at hvis du drømmer om fjer, symboliserer det rejser eller evnen til at bevæge sig frit i livet, og hvis du drømmer om en hvid fjer, indikerer det uskyld eller en ny start i åndelig forstand.

– Den åndelige betydning

Fjer er et symbol på anerkendelse, at en eller anden i åndeverdenen ser efter dig, sørger for at du er i sikkerhed og styrker dig i den vej du gerne vil gå.

I egyptisk mytologi var Ma’ats fjer, en strudsfjer, forbundet med Ma’at, gudinden for sandhed og retfærdighed.

– Hvad symboliserer en fjer i kristendommen?

I kristendommen er fjer forbundet med engles tilstedeværelse og repræsenterer bøn og tro.

Hvad symboliserer fjeren i indianerkulturen?

I indianerkulturer brugte hvert medlem af en stamme forskellige fjer, enten fra vinger eller haler fra forskellige fugle, og hver fjer havde en forskellig energi og symbolsk betydning.

Fjerene blev brugt til forskellige formål, hvoraf de oftest blev brugt til helbredelse, renselse, velsignelse eller opvågning.

Cherokees tildelte også fjer for visse præstationer.

Stammemedlemmer bar visse fjer, når de overvandt visse begrænsninger eller frygt. En shaman skulle først rense enhver fjer, før den blev tildelt et medlem. På denne måde ville fjerens negative træk ikke gå videre til modtageren.

En velsignet fjer blev betragtet som en gave bedre end noget andet.

For mange stammer repræsenterede fjerpenne også balance. Og når en person oplevede psykisk smerte, blev ceremonier udført med fjer for at genoprette balancen.

Fjer tatovering 3

Er det respektløst at få en fjertatovering?

At få en tatovering, der skildrer enten indianere eller noget af den indianske symbolik som f.eks. indiansk hovedbeklædning, drømmefangere med fjer, åndelige dyr såsom ørne eller bjørne mv. uden at tilskrive det kultur, arv og tradition, kunne overvejes krænkende og respektløst i nogle tilfælde.

Dog er de fleste fjertatoveringer blevet så populære i tatoveringssamfundet, at det er meget usandsynligt, at nogen ville blive fornærmet i dag.

Når det er sagt, er det godt at forstå konteksten, hvis du nogensinde befinder dig i en situation, hvor nogen kunne finde din tatovering stødende.

Hvis du vil have en fjertatovering, eller en anden tatovering, er du velkommen til at kontakte os, så vender vi tilbage til dig snarest.

Forskellige betydninger af fjertatoveringer

– Tatovering af en påfuglefjer

Generelt er påfuglefjer et symbol på eliten, et tegn på skønhed, luksus, royalty, storhed og rigdom.

En tatovering med påfuglefjer kan også betyde ægte kærlighed samt udødelighed.

Dette er det perfekte design for dem, der ønsker at minde sig selv om vigtigheden af selvkærlighed og accept.

Sidst men ikke mindst, da en påfugl danser før regnen, repræsenterer en påfuglefjer vækst, frugtbarhed, grønt og endda enestående skønhed.

– Tatovering af tre fjer

​​Symbolet for tre fjer var populært i oldtidens kristendom, især blandt Medici, der brugte dem som et emblem, der repræsenterer de tre dyder Tro, Håb og Velgørenhed.

– Rød fjertatovering

​​Røde fjertatoveringer er især eftertragtede, fordi røde fjer i mange kulturer som polynesier kun var forbeholdt de kongelige. Derfor symboliserer en rød fjertatovering royalitet, status og høj rang.

– Grå fjertatovering

En grå fjer kan generelt tolkes som et tegn på fred og ro.

At finde eller se en grå fjer på din vej betyder, at en periode med ro og klarhed er ved at komme ind i dit liv.

Grå fjer vises ofte efter en turbulent tid som et symbol på håb og harmoni.

Hvis du har spørgsmål til din næste tatovering, kan du enten kontakte os, eller du kan komme og få en kop kaffe i et af vores studier:

København / Aarhus / Aalborg / Vejle 

– Blå fjertatovering

Generelt symboliserer en blå fjertatovering frihed og transcendens, men det kan også symbolisere skytsengle, forbipasserede, mod eller moral afhængigt af den kultur, religion eller overbevisning, du følger.

Blå fjer er også et symbol på kommunikation, sandfærdighed og selvudfoldelse.

At have en blå fjer kan inspirere dig til at tro på din egen evne til at udtrykke dig selv og dine dybeste sandheder. Det kan være en påmindelse om at kommunikere klart og sandfærdigt, men ikke nødvendigvis være sløv og uhøflig i processen.

– Lilla fjertatovering

Lilla er et symbol på personlig magt og vækst. At få en lilla fjertatovering kan ses som et tegn på, at du bliver mere åndeligt bevidst.

– Grøn fjertatovering

En grøn fjer er et tegn på overflod, vækst og frugtbarhed samt planter, natur og helbredelse.

– Orange fjertatovering

En orange fjer anerkender kilden til skabelse og energi, fysisk kærlighed, viljestyrke, positivitet, tiltrækning, seksualitet og lidenskab.

Fjer tatovering

Opsummering

Som det sker med mange andre designs såsom drager eller sommerfugle, er betydningerne bag fjertatoveringer meget forskellige afhængigt af kulturen.

På trods af alle forskellene ses en fjer som et symbol på det guddommelige samt en forbindelse til den åndelige verden.

Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at få inspiration til din næste fjertatovering, og du kunne finde den rigtige betydning, der vil gøre din tatovering unik.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle