6 gode grunde til at blive tatovør

(ifølge 11 tatovører)

På lørdag er det “National tattoo day” og siden 2016 er denne dag blevet fejret i USA. For at fejre denne dato, og anerkende bidraget fra tatoveringer i vores kultur, taler vi i dag om figuren af den person, der kan få tatoveringer til at ske: tatovøren.

Definitionen af en tatovør

Ifølge Wikipedia er en tatovør “en person, der anvender permanente dekorative tatoveringer, ofte i en etableret virksomhed kaldet en tatoveringsbutik, tatoveringsstudie eller tatoveringslokale.

Denne definition giver imidlertid ikke retfærdigt billede af, hvordan det at være en tatovør er og ordet “kunst” er ikke er så vigtigt som det burde være.

At være tatovør er mere end at være en, der laver permanente dekorative tegninger på nogens hud. At være tatovør er en kunst, en livsstil, en karriere der kræver timevis af øvelse og vigtigst af alt en stor lidenskab.

I Iron & Ink er vi stolte over at have det mest professionelle og talentfulde team af tatovører, der laver fantastiske kunstværker, hver eneste gang de griber fat i nålen.

I denne artikel har vi spurgt nogle af vores tatovører, hvad det betyder at være tatovør, og hvad de bedst kan lide ved det. Vi forklarer også en tatovørs arbejde og de muligheder der er, hvis man vælger denne karriere.

6 hovedårsager til at blive tatovør

Vi har spurgt vores team af talentfulde tatovører fra vores butikker i København, Århus, Aalborg og Vejle om det, de bedst kan lide ved at være tatovør.

Vi har samlet alle svarene og listet dem op her:

1- Frihed

Mange tatovører værdsætter den frihed, som det at være tatovør kan give dig. Som den talentfulde Ruben siger: ”Jeg nyder virkelig friheden til at være sammen med min familie og planlægge alt, som jeg vil”.

tatovør

 

2- Skabe noget på nogens krop, om vil vare for evigt

 

At efterlade et mærke på en persons hud, der varer evigt, er uden tvivl den mest tiltalende årsag for mange af vores tatovører. Mommo, fra vores butik i København, nyder det faktum, at han bruger levende lærred til at udtrykke sin kunst: ”Du kommer til at skabe noget på nogens hud, der vil vare for evigt.”

 

Tatovør

Vores talentfulde tatovører, Martin og Luis, er også enige om, at: “At være i stand til at efterlade en smule af mig selv på andres hud resten af livet er ret stort”.

tatovør 4

3- Muligheden for at udtrykke din kunst

Som malere gør med malerier og musikere med deres musik, finder tatovører deres måde at udtrykke sig gennem kunsten at tatovere nogens hud.

Alex fra København: ”Jeg har en stor passion for tegning og male, og det er en fantastisk måde, jeg kan udtrykke mig på”, og Cristopher fra København: “At tatovere er den bedste måde, jeg kan udtrykke mig på” er et levende bevis på denne erklæring.

tatovør 2

4- Kærlighed til håndværket. Passion for at tegne og male

”Jeg kan gøre, hvad jeg elsker mest” siger Kristian Nielsen. “For mig er det ikke arbejde at leve af noget, jeg elsker at gøre” siger Tobias.

tatovør 5

“Det er det bedste job, jeg nogensinde har haft. Jeg har tegnet siden jeg var 3, og jeg elsker at tegne” fortæller Kasper.

Tattoo artist
Ifølge mange af vores tatovører er det en fantastisk følelse at leve af noget, man elsker, da det ikke føles et arbejde.

5- Opdag verden

“At tatovere har givet mig muligheden for at opdage steder i verden, som jeg aldrig havde forestillet mig jeg ville opdage”

tatovør 6
Edison fra Colombia er en af de nyeste talentfulde tatovører, der er en del af vores familie. At kunne tatovere har givet ham muligheden for at udforske verden. Mange af vores tatovører kom fra en international baggrund, og de deler den samme tanke som Edison.

6- Bring glæde til andre

Sidst men ikke mindst glæden ved at bringe glæde til andre. Vores fantastiske tatovør Tussemor beskriver det perfekt: ”Jeg elsker, at jeg kan leve af at kombinere min passion for kunst med min glæde ved at tale med mennesker. Glæden og lykken i folks øjne efter resultatet eller bare at se skitsen er så fantastisk”.

tatovør 7

Nu hvor vi ved, hvad der er bedst ved at være tatovør, skal vi se på figuren af tatovøren som et professionelt job.

Hvis du kan lide idéen om et fleksibelt arbejdssted med ekstremt talentfulde kolleger, hvor du kan nå din drøm om at blive tatovør, skal du besøge denne infoside og finde alle de trin, du har brug for.

Figuren af tatovør på arbejdsmarkedet

Traditionelt er en tatovør blevet set som et ikke-professionelt job, hvor næsten enhver, der kan tegne, vil kunne få succes som tatovør.

At være tatovør er imidlertid lige så seriøs og professionel som andre såkaldte konventionelle job.

Tatovører skal ikke kun sørge for, at de skaber et fejlfrit design, men også sikre, at alt er steriliseret, så bakterier og sygdomme, der let kan overføres gennem blodet, ikke påvirker deres klienter. Derudover skal de være tålmodige og give deres kunder en god service.

Som du kan se, betyder det at være tatovør, at du er i stand til at holde høje kvalitetsstandarder inden for både professionalitet og selve håndværket.

Tatovør 8

Hos Iron & Ink søger vi altid nye kreative og friske mennesker, der ønsker at være en del af vores samfund. Hvis du vil være en del af vores team af internationale talentfulde tatovører, skal du tjekke denne infoside med alle trin for at blive tatovør hos Iron & Ink.

Er det at være tatovør en god karriere?

Hvis du kan lide at tegne, og du har drømmen om at udtrykke din kunst på andres hud, kan det være en utrolig givende karriere at være tatovør.

Som du har hørt fra vores tatovører, er der mange fordele ved at være tatovør og man kan skabe sig en spændende karriere. Det er dog godt, at du også undersøger de mulige ulemper.

Under alle omstændigheder vil vi anbefale dig at stille dig selv følgende spørgsmål, hvis det at være tatovør tiltaler dig og du tænker, at det kunne være noget for dig:

– Er du god til at tegne?

At være god til at tegne er normalt en god indikator for, at du måske har færdighederne til at blive tatovør.

Det er ikke obligatorisk at være ekstraordinær god til at tegne, men der forventes i det mindste grundlæggende tegnefærdigheder fra dig, hvis du skal få succes med håndværket.

– Er du villig til at bruge timevis på øvelse?

De fleste mennesker tror, at tatovører er genier, der skaber mønstre ud af ingenting.

Men som med mange andre aktiviteter, hvis du vil være en god og solid tatovør, skal du være forberedt på mange timers øvelse med forberedelse af design, kreativ proces samt øve teknikker.

– Har du det godt med at arbejde med mennesker?

Som tatovør skal du have gode sociale færdigheder for at levere en god oplevelse til dine kunder.

At skabe et kunstværk på en persons hud er ret intimt, og du vil bruge flere timer om dagen på at arbejde med alle mulige mennesker.

Derfor, hvis du ikke er særlig glad for at arbejde med mennesker, bør du overveje en ekstra gang at blive tatovør.

Tattoo consultation 

– Er du god til at give vejledning og feedback?

Forbundet med ovenstående spørgsmål kræver det at være tatovør meget tålmodighed og vejledning for at skabe en behagelig oplevelse og skabe en god atmosfære for kunderne.

– Kan du fokusere i lange perioder?

Forvent at arbejde fokuseret på små detaljer gennem flere timer, og ikke altid i den bedste position!

Opsummering

Hvis du har en passion for at tegne eller male, kan lide at sætte et præg på menneskers liv for evigt, og er villig til at øve dig en masse er der ingen tvivl; at være en tatovør er noget, du bør overveje.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle