Hvor længe skal man smøre en tatovering?

Tattoo Aftercare Tips

Når du får en ny tatovering, bliver din hud følsom, da den heler efter at være blevet stukket mange gange med nåle. En af de væsentligste faktorer, der hjælper med at fremskynde helingsprocessen, er at smøre din tatovering regelmæssigt med creme til tatoveringer.

Det friske blæk skal forblive fugtig for at beskytte mod revner og blødninger.

Måske du nu spekulerer på; hvor længe skal man smøre en tatovering? Som en generel regel anbefales det, at du smører din tatovering 2-3 gange om dagen. Dette kan dog variere fra person til person, da huden hos nogle tørrer hurtigere ud end hos andre.

Fordi der kan være meget tvivl omkring dette emne og hvor længe man skal smøre en tatovering, så har vi lavet denne efterbehandlingsguide med den rigtige måde at fugte på, hyppigheden af fugtgivende samt hvordan du undgår at overfugte din tatovering.

Hvor længe skal man smøre en tatovering?

Som tidligere nævnt anbefales det i gennemsnit at smøre tatoveringen omkring 2-3 gange om dagen i de første 2 uger med creme til tatoveringer.

Korrekt creme til tatoveringer danner en tynd membran for at beskytte din tatovering, hjælper med at generere nye hudceller og fremskynder helingsprocessen af ​​din tatovering.

På den måde undgår du, at din nyligt tatoverede hud bliver tør, hvilket kan ødelægge tatoveringen.

Hos nogle tørrer huden hurtigere ud end andre, derfor vil hyppigheden i hvor mange gange du skal anvende tatoveringscreme på din nye tatovering være forskellig fra person til person. 

Kan du overfugte en tatovering?

Ja, faktisk er det en almindelig opfattelse, at jo mere du smører din tatovering, jo bedre. Men sandheden er, at anvendelse af for meget tatoveringscreme kan føre til tilstoppede porer og udbrud i din hud.

Din tatovering er som et åbent sår, og den tørrer lejlighedsvis ud, men smør ikke din tatovering for meget i et forsøg på at forhindre at huden tørrer ud.

BEMÆRK: Det er normalt i helingsprocessen hvis der dannes et beskyttende lag over din tatovering.

Tjek denne artikel for at lære alt om at tage sig af din tatovering: Pleje af tatovering: sådan gør du det

Hvor meget fugtighedscreme skal du anvende?

For at sikre, at du fugter din tatoveringer ordentligt, anbefales det kun at anvende et tyndt lag tatoveringscreme på det tatoverede område. Ved at anvende den rigtige mængde fugtighedscreme tillader det, at vores tatoveringer trækker vejret, mens de beskyttes af cremen.

Eksempel på et tyndt lag creme:

tyndt lag tatoverings creme

Eksempel på en overfugtet tatovering:

for meget creme til tatovering

Hvad sker der, hvis du ikke smører din tatovering med tatoveringscreme?

En almindelig praksis omkring tatoveringer er at lade sårene tørre ud naturligt. Dette er kontraproduktivt og vil kun forsinke helingsprocessen.

Ved at smøre din tatovering reducerer det hudirritation, kløe og revner i tatoveringen.

At lade huden tørre ud kan dermed forårsage revner og blødning.

tørrede tatovering

Skal jeg fortsætte med at smøre min tatovering efter, at den er helet?

Selv efter at din tatovering er helet helt, er det stadig vigtigt at du smører den med tatoveringscreme.

Naturligt reparerer din hud sig selv konstant og erstatter døde celler med nye, og derfor er det vigtigt, at de nye celler bliver taget hånd om ordentligt.

Brug en tatoveringscreme til at passe på din tatovering, efter at den er helet. En tatovering, der ikke er fugtet ordentligt, kan komme til at se slidt ud, hvilket vil skjule tatoverings ellers flotte udstråling.

Smøre en tatovering

Det er vigtigt at nævne, at det ikke anbefales at udsætte din tatovering for sol uden solcreme. Brug altid en tatoveringsvenlig solcreme, og sørg for at dække din tatovering.

Læs vores blogindlæg om tatoveringer og sol her.

Sidst men ikke mindst, husk ikke at kradse i eller pille i såret på din tatovering, som er ved at hele.

Det anbefales generelt at fugte din tatovering i mindst 2 uger. Når helingsprocessen er slut, er det god praksis generelt at holde din hud fugtet med tatoveringscreme.

Vælg den bedste tatoveringscreme til heling af dine tatoveringer

Som en generel regel vil den ideelle tatoveringscreme være blid, uparfumeret, dermatologisk testet og specifikt lavet til tatoveringer.

Hos Iron & Ink bruger vi og anbefaler Sorry Mom-produkter, da de er professionelt udviklet til efterbehandling af tatoveringer og baseret på naturlige ingredienser.

Pleje af tatovering

I sidste ende er det op til dig at beslutte, hvilket mærke du vil gå efter, bare sørg for at det følger ovennævnte anbefalinger for at din tatovering forbliver flot.

Afsluttende anbefalinger

At tage sig af din tatovering er lige så vigtigt, som at tage sig af ethvert andet sår på din krop.

Det er vigtigt at sikre, at tatoveringen er beskyttet mod barske kemikalier, sollys og bakterier for at undgå unødvendige komplikationer med den.

Af den grund er det vigtigt at vaske og rengøre din tatovering regelmæssigt, især i de første 2-3 uger efter at have fået det, og at smører den med creme til tatoveringer.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle