Hvor lang tid tager det at få en tatovering?

Hvis du spekulerer på hvor lang tid det tager at få en tatovering, bliver du måske overrasket over svaret: der er ingen fastsat tidsbegrænsning for tatoveringer. 

At få en tatovering kan tage – fra starten af ​​din første session, til slutningen af ​​din sidste – hvad som helst, lige fra et par timer, til et par uger til over et år. 

Hvor lang tid en tatovering tager at få, afhænger af en række ting som f.eks. størrelse, design, kropsplacering og kunstner. 

Visse stilarter og særlige områder på kroppen tager længere tid. At tatovere kræver præcision og opmærksomhed på detaljerne. Alle disse elementer er tidskrævende. 

Følg denne vejledning for at lære mere om, hvor lang tid det tager at få en tatovering: 

Hvor lang tid tager det at få lavet en tatovering?

 

Størrelsen af ​​en tatovering er normalt det, der bestemmer, hvor lang tid det tager.

Jo større tatoveringen er, jo længere tid tager den ofte, da den kræver mere arbejde og ofte har flere detaljer. 

Små tatoveringer 

Forvent omkring en halv time til en time for en simpel, lille tatovering. Dog kan en lille tatovering med masser af farve, linjearbejde, detaljer eller en vanskelig placering tage flere timer. 

Små tatoveringer er gode til folk, der ikke vil gennemgå en langvarig tatoveringsproces, men stadig vil have en fed tatovering. 

En lille tatovering, der kun er nogle centimeter stor, vil man umiddelbart antage kun tager et par minutter, men sådan fungerer det ikke helt.

Selvom din tatovering kun er nogle centimeter i omkreds, skal du stadig tage højde for forberedelsestid og opsætning af tatoveringsstationen.

Small lettering tattoo

Medium tatoveringer 

En mellemstor tatovering på størrelse med din håndflade eller hånd kan tage fra tre til mere end fem timer at tatovere. Dette afhænger igen af ​​kompleksiteten i designet, farverne og placeringen på kroppen. 

Tatoveringer, der er omtrent lige så store som din håndflade, tager generelt mere tid, grundet størrelse samt det ofte mere detaljeret design.

Mellemstore tatoveringer har tendens til at have flere detaljer end de mindre tatoveringer, så forvent at det tager længere tid, men normalt ikke mere end en session. 

Medium sized tattoo old school

Store tatoveringer 

Større tatoveringer tager ofte op til flere sessioner at færdiggøre, hvilket betyder at hele tatoveringen ikke kommer til at blive færdig den samme dag, og du skal derfor vende tilbage til at få færdiggjort projektet. 

Når du skal have lavet en større tatovering, bliver der ofte sat hele dagen af til projektet. Denne session kan selvfølgelig variere i tid, men oftest varer en session alt fra 5 timer til mere end 7 timer. Heri er der selvfølgelig medregnet eventuel forberedelsestid, pauser med mere. 

Store tatoveringer inkluderer fulde sleeves og vil helt sikkert tage flere sessioner, hvor hver session er flere timer lang.

At få en stor tatovering kræver masser af planlægning og tid at gennemføre, fordi din krop arbejder på at hele i mellemtiden. 

 Color tattoo

Hvor lang tid tager det at få et tattoo sleeve?

Hvor lang tid det tager at få lavet et tattoo sleeve, afhænger af det konkrete projekt. Du kan dog godt forvente at det vil tage fra 30 timer til mere end 60 timer at få lavet færdigt.

Dette afhænger af, hvor simpelt eller komplekst sleevet er, hvor godt det heler, og om du kan lide, hvordan resultatet bliver eller ej.

Et meget kompliceret, indviklet sleeve kan tage over et år at lave. Det er ikke usædvanligt, at store sleeves i alt tager omkring 80 timer.

I disse tilfælde bruges der masser af blæk, der er masser af små detaljer og skygger, og det består af flere store design, der spænder over hele længden af ​​armen eller benet. 

Læs mere om tattoo sleeves her: Tattoo sleeves: proces, typer og inspiration.

Hvis du har brug for hjælp / vejledning til din næste tatovering, er du velkommen til at kontakte os:

Faktorer, der påvirker, hvor lang tid en tatovering tager

Størrelsen er ikke den eneste faktor, der skal tages i betragtning. 

Her får du nogle andre faktorer, som har indflydelse på, hvor lang tid en tatovering tager:  

Stilart 

Jo mere indviklet, detaljeret og hvor meget farve tatoveringen indeholder, jo længere tid tager den.

For eksempel vil en tatovering i realistisk stil tage længere tid end et simpelt omrids/outline, uanset størrelse.  

Kropsplacering  

Der er visse steder på kroppen, der er meget sværere at tatovere end andre.

Disse steder tager længere tid at tatovere, fordi kunstneren skal være ekstra forsigtig i forhold til nerveender og knogler nedenunder. 

Derfor vil følsomme områder tage længere tid end de mindre følsomme.  

Tupac black and grey tattoo

Smerte  

Din smertetolerance og placeringen, du vælger til din tatovering, påvirker også, hvor lang tid det tager.

Hvis du har en lav smertetolerance, har du brug for flere pauser, og derfor tager det kunstneren længere tid at blive færdig.

Sessioner går hurtigere for dem, der tåler smerten fordider kan tatoveres mere i det planlagte tidsrum. 

Læs mere om tatoveringssmerte her: Hvor gør det mest ondt at blive tatoveret?

Efterbehandling  

Jo bedre du er til efterbehandling af din tatovering, desto hurtigere heles din tatovering, og jo hurtigere er processen. 

Tatovøren kan ikke fortsætte med din tatovering, hvis tatoveringen bliver inficeret eller irriteret, så du spiller også selv en stor rolle i at afgøre, hvor lang tid det tager.  

Tattoo aftercare

Farvet eller sort blæk 

Tatoveringer med farvet blæk har tendens til at tage længere tid.

Dette skyldes, at kunstneren skal bruge ekstra tid på at skabe de rigtige farver og derefter skifte frem og tilbage mellem disse farver, når de tatoverer.

Sort blæk tager kortere tid, fordi der ikke er behov for at skifte frem og tilbage mellem farver.

Hvis din tatovering skal indeholde skygger, kan du godt forvente at det tager længere tid. 

Resumé

Tatoveringer kræver dygtighed, omhyggelig planlægning, forberedelse og heling, hvilket altsammen tager tid.

Den bedste måde at afgøre, hvor lang tid din tatovering tager, er at bede din kunstner om et skøn.

Dette skøn fortæller dig, hvor lang tid du kan forvente at bruge i shoppen.

Hvis du planlægger at få et tattoo sleeve, kan du dog forvente, at det tager flere måneder til mere end et år for at opnå det endelige resultat

Men uanset hvor lang tid det tager at få din tatovering, vil det være det værd i sidste ende! 

 

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle