Min tatovering skaller: er det normalt?

Det kan være skræmmende, når en tatovering skaller, da det ikke er normalt for din hud at ligne en slanges hud.

Bare rolig – det er alt sammen en del af helingsprocessen.

Når en tatovering skaller sker den proces, hvor din epidermis (det yderste hudlag) regenererer. Derfor kan man sige, at det er en normal del af en tatoverings helingsproces.

Lad os se nærmere på processen med når en tatovering skaller og hvordan du skal passe godt på din hud i løbet af denne periode.

Hvad sker der præcist når en tatovering skaller?

Når du får en tatovering, trænger det øverste og mellemste lag af din hud ind, hvilket forårsager en slags chokfaktor i dine hudceller.

Det indledende trin i helingsprocessen begynder næsten umiddelbart efter indtrængning, når din krop begynder at danne et blodpladenet for at undgå tab af kropsvæsker.

Derefter kan du se en hævelse i de første par dage, når dine hudceller begynder at vokse igen.

– En tatovering skaller cirka efter 5 dage

Omkring slutningen af den første uge har de nye hudceller endelig skubbet sig til toppen af det ydre lag af din hud, hvilket får dine gamle døde hudceller til at skalle af.

tatovering skaller

Hvor længe skaller man?

For mindre tatoveringer kan man forvente, at tatoveringen stopper med at skalle inden for 1 uge. For større tatoveringer med mere blæk kan det tage op til 2 uger før tatoveringen stopper med at skalle.

Tidsrammen for din tatovering til at skalle helt af, afhænger af størrelsen, formen, mængden af blæk og farven på din tatovering.

Men bare rolig, hvis din tatovering ikke er begyndt at skalle inden for 5 dage eller hvis det tager mere end 2 uger for at tatoveringen stopper med at skalle.

Hver krop er forskellig, ligesom enhver tatovering.

Hvad skal du gøre når din tatovering skaller:

1. Hold din hud ren

Mange mennesker spørger os, om det er en god idé at blive ved med at vaske deres tatoveringer, når huden skaller. Svaret er enkelt: Ja, det er det.

Vi anbefaler, at du vasker dit tatoverede område meget forsigtigt og uden at gnide, med antibakteriel eller neutral sæbe og derefter skyller sæben af.

Alt i denne fase af tatoveringshelingsprocessen skal udføres meget forsigtigt, da du ikke vil tvinge den skallede hud af.

Efter rengøring af din tatovering skal du forsigtigt duppe den med køkkenrulle eller toiletpapir og ikke et badehåndklæde.

Tatoo cleaning

2. Fugt, fugt og atter fugt

Hvis du fugter din tatovering, der skaller, vil ikke kun fremskynde helingsprocessen af din tatovering med nyttige vitaminer og mineraler, men det vil også nære din hud og hjælpe den kløende ubehagelige følelse, du får, når din hud skaller.

Fugtgivende hjælper også med at omdanne hudens udseende fra skallende til sund.

Smøre en tatovering

3. Lad den skællende hud falde af naturligt

Hvis du er bekymret for, at alle flagerne falder af din hud, skal du ikke være det.

De vil alle skalle af i god tid. Det er alt sammen en del af helingsprocessen, og du behøver ikke forhindre den proces ved at pille huden af, før den er klar til selv at falde af.

Hvad du ikke skal gøre hvis din tatovering skaller:

1. Undgå at pille.

Hvis du piller i den stadig vedhæftede hud, som måske ikke var helt klar til at skalle af af sig selv, kan du forårsage, at blækket løber ud, hvilket kan føre til ardannelse, ujævnhed og endda skævheder og fordrejninger i designet af din tatovering.

2. Undgå at barbere eller vokse det tatoverede område.

Dette giver måske lidt sig selv.

Du skal give din tatovering tid til at hele, før du bringer en barbermaskine ind i billedet.

Hvis du tager et barberblad eller varm voks på det område, der forsøger at hele sig ved at skalle de døde hudceller af, så kan du alvorligt beskadige din hud og ændre udseendet på din nye tatovering.

3. Undgå at gnide din tatovering med et håndklæde.

Hvis du gnider i din tatovering kan føre til, at noget hud trækkes af, selvom det måske ikke var klar til at skalle af endnu.

Hvis du gnider og det lag hud, som ikke var klar til at falde af endnu trækkes af, så sendes der signaler til din hjerne om, at helingsprocessen skal starte forfra.

Bruge derfor køkkenrulle eller toiletpapir, i stedet for et groft badehåndklæde, til at duppe og tørre en netop rengjort tatovering.

4. Undgå at gøre din tatovering drivvåd med vand eller sved.

Vand, herunder sved, kan sive ind i din tatovering og trække blæk ud af en tatovering, der stadig heler. Vand fanget i din tatovering i en længere periode kan også have bakterier eller snavs, der kan føre til en infektion.

Hvis du sveder, skal du skylle af og skifte tøj umiddelbart efter, og derudover skal du tage korte brusebade.

Opsummering

Når en tatovering skaller, er det bedst at holde den ren og fugtet. Det sidste, din tatovering har brug for, er, at du piller og gnider i den.

Husk på efterbehandlingsplejen af din tatovering og lad huden hele på sin egen tid.

Inden du ved af det, får du et helt nyt lad af hudceller og en smuk og sund tatovering.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle