Sove med ny tatovering:

7 ting du bør vide

Når du får en ny tatovering, er du muligvis opmærksom på alle de sædvanlige tip til efterbehandling om at holde tatoveringen fugtet, undgå solcreme og vand og vente med at træne igen.

Hvad mange mennesker ikke er opmærksomme på er, hvordan en helende tatovering kan påvirke din søvn, hvis den ikke behandles korrekt – især de første nætter, hvis du er den type, der vender og drejer sig, når du sover.

Så hvordan sover du nøjagtigt med en ny tatovering? At sove med en ny tatovering kræver, at du er opmærksom på rene lagner, at undgå at lægge pres på tatoveringsområdet, ikke at sove med sine kæledyr og holde området hævet.

Disse ting er nøglen til at sikre en ordentlig helingsproces. Hvis ikke du er opmærksom på disse ting, kan det føre til permanent skade på din tatovering eller efterlade dig med en infektion.

For at du kan sove godt med dit nye blæk, har vi samlet de hyppigste spørgsmål, vi får fra vores kunder og lavet en liste med anbefalinger til at du kan få en god nats søvn uden at ødelægge din elskede nye tatovering.

7 ting du bør vide omkring at sove med en ny tatovering

1- Brug beskyttelsesfilm de første 3-4 dage

Mange tatovører vil anbefale, at du sover med din nye tatovering pakket ind i beskyttelsesfilm de første par nætter. Dette beskytter tatoveringen mod bakterier og mod at skorperne ikke bliver kradset af – og det beskytter også dit sengetøj fra at blive snavset.

Som mange af jer allerede ved, anbefaler vi at bruge Sorry Mom’s tatoveringsfilm.

Uanset hvilket mærke du vælger, skal du sørge for, at filmen er åndbar, antibakteriel og ideelt set vandtæt.

Vi anbefaler generelt at vente 3-4 timer, eller lige inden du går i seng, før du fjerner den tatoveringsbandage, din tatovør har sat på. Rengør derefter området med mild sæbe eller antibakterielt tatoveringsskum, påfør en ny bandage af tatoveringsfilm og behold det på i op til 3-4 dage.

Hvis du er i tvivl, skal du huske at følge instruktionerne fra din tatovør og kontakte studiet hvis du har spørgsmål.

tattoo film

2- Brug mørkt og rent sengetøj

At gå i seng med beskidt sengetøj øger risikoen for infektion i din nye tatovering. En ny tatovering er et sår, der siver de første dage af helingsprocessen.

Vær derfor opmærksom på, at den jo kan sive, når du vælger sengetøj. Sengetøj i mørk farve er typisk bedst, fordi du måske ender med at få en smule blæk og blod på stoffet. Blækket efterlader sandsynligvis en permanent plet, så brug ikke sengetøj, som du ikke ønsker ødelagt.

Vask dit sengetøj så ofte som muligt, eller få et par ekstra sæt, som du kan skifte mellem for at sikre, at du altid har et rent sæt at sove i.

3- Vær opmærksom på din soveposition

En helende tatovering har brug for masser af frisk luft og ilt, så undgå at sove direkte på den, minimum de første 4 dage.

Målet er, at du undgår at lægge pres på din nye tatovering og forhindre den i at røre ved noget – og i hvert fald at røre ved så lidt som muligt.

sove med ny tatovering

4- Hold det tatoverede område lidt højt hævet

Det kan være en god idé at hæve det tatoverede område, hvis det er muligt. Dette vil hjælpe i helingsprocessen og mindske mængden af dræning og hævelse, som du kan opleve. Brug puder eller lignende til at holde det tatoverede område lidt højt hævet.

5- Undgå at sove med dine kæledyr

Vi elsker alle at putte med vores pelsede venner, men de kan være skadelige for en helende tatovering.

Selvom vi elsker vores kæledyr meget, så huser kæledyr bakterier, der kan forårsage infektion i et åbent sår.

Kæledyr slikker også instinktivt deres sår som en måde at give komfort og helbredelse på. Og hvis de kan komme til din nye tatovering, vil de sandsynligvis blive fristet til at slikke på den. Selvom det er en sød gestus, kan det også forårsage infektion.

Dog tattoo

6- Undgå alkohol

Alkohol hæmmer din dømmekraft, hvilket betyder at du kan ende med at kradse eller pille i din nye tatovering uden at du tænker over det.

En anden grund til, at alkohol og nye tatoveringer ikke er et godt mix er, at det mindsker den tid, din krop bruger i REM-søvn, hvor størstedelen af helingen af din nye tatovering finder sted.

7- Brug rent sengetøj, når du rejser

Når du rejser og opholder dig på hoteller med en ny tatovering der er ved at hele, skal du være opmærksom på bakterier.

Det kan være en god idé at tage et rent sæt af dit eget sengetøj med for at være 100% sikker på, at du sover i en ren seng.

Hvad skal jeg gøre, hvis min hud hænger fast i sengetøjet?

 

Hvis du tilfældigvis falder i søvn og ender med at ligge på din tatovering, kan du måske opleve, at tatoveringen hænger fast i sengetøjet om morgenen.

Når det sker, skal du ikke gå i panik og ikke prøve at rive sengetøjet af din tatovering. I stedet skal du tage det hele med og gøre området vådt med varmt vand. Dette løsner sengetøjet fra din tatovering uden at beskadige din tatovering.

 

Hvornår kan jeg sove på min tatovering igen?

 

Den gennemsnitlige person, der har fulgt efterbehandlingsinstruktioner, kan begynde at sove på sin tatovering mellem 4 og 7 dage efter at have fået den.

Men for at være ærlig afhænger det af, hvor hurtigt din hud heler. Tatoveringer heler normalt inden for 2 til 3 uger, så tag ekstra forholdsregler i løbet af den tid, især mens du sover, for at beskytte din hud og din nye tatovering.

Opsummering

At sove på en ny tatovering kan være vanskelig og ubehageligt og kan endda ødelægge et sæt sengetøj.

Men at sørge for, at du tager de rette forholdsregler for at beskytte din nye tatovering mod infektioner og skader, gør at tatoveringen holder sig frisk og du behøver ikke at skulle tilbage til din tatovør, for at få den rettet.

Vi håber, du finder disse søvntips nyttige!

Husk altid at følge instruktionerne fra din tatovør og holde din tatovering ren og beskyttet.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle