Stilarter

En oversigt over alle stilarter

Der findes mange forskellige stilarter når det kommer til tatoveringer. Derfor kan det nemt blive en svær beslutning, at vælge stilen på sin næste tatovering. Vi har derfor lavet dette blog indslag, i håb om at hjælpe dig med at finde den rigtige stilart til dig.

Du er altid velkommen til at tage kontakt til os, hvis du skulle have spørgsmål.

Black & grey tattoo

Black and Grey

BNG er en stil, hvor der kun bliver brugt sort blæk til at variere i skygger og der bliver typisk kun brugt en enkelt nål. Man mener at denne stil kommer fra fængslerne i 1970’erne og 1980’erne, for efter at blive populariseret i tattooshops. Typisk, bliver black and grey tatoveringer lavet ved at fortynde den sorte blæk med destilleret vand i varierende proportioner for at skabe en ”wash” den resulterer i lysere skygger.

Tiger tattoo

Realisme (Color + B&G)

Selvom den klassiske realisme har været en del af den fine kunst siden renæssancen, så har den først fundet vej til tattooverdenen for nyligt. Siden da er stilen blevet mere og mere raffineret og ekstremt populær. Som det står nu, kan du finde vanvittige farve -og black and grey portrætter af stort set alle berømtheder du kan komme i tanke om, såvel som realistiske billeder af naturen og næsten alt andet tænkeligt – selv det surrealistiske.

Japanese tattoo

Orientalsk

Orientalsk er som udgangspunkt stilarten fra den vestlige verden, men de mest populære grene inden for orientalske tatoveringer, er japansk eller kinesisk. I denne tidsskrevne genre af kropskunst, kommer ikonerne fra landets ældgamle folkefortællinger, som omhandler tatoverede helte og mytologiske skabninger som drager, kiriner og phoenixes. Kort fortalt, fortæller enhver tatovering i denne stil en historie. Typisk er disse tatoveringer meget detaljerede. Denne stil lader til at være mere 2-dimensionel eller flad, næsten som print på stof.

New school tattoo

Newschool

New school var meget er produkt af sin tid i starten af 90’erne, med meget animeret æstetik. Stilen er tegneserieagtig og skør, med karikaturer og andre overdrevne figurer. New school er ofte præget af brugen af tunge konturer, levende farver, overdrevne skildringer af motivet. New school repræsenterer også en overgang til åbenhed i delingen af teknikker inden for tatovering.

 

Tjek vores studier her:

København / Aarhus / Aalborg / Vejle / Los Angeles

Old school tattoo

Oldschool/Traditional

Den traditionelle stil blev født på det åbne hav i løbet af 1700-tallet, efter at sømænd først mødte de indfødte samfund med tatoveringer, og dermed blev de inspireret af deres kropslige markeringer. Derfor besluttede de at samle kropskunst som minde om deres lange rejser. I løbet af 1800-tallet blev stilen mere raffineret med tykke linjer og strålende farver.

Neotraditionel

Neo-tradotional, som navnet antyder, er en udvikling af den traditionelle stil. Den har sine
forgængers kerneegenskaber, som linework og yderst levende farver. Dette skyldes, at neotraditionelle kunstnere anvender forskellige linjer for at opnå en mere tekstureret og detaljeret æstetik. I neo-traditionelle tatoveringer, er der også flere blandede farver, der giver figurerne et pænt udseende, hvilket er derfor det er ideelt at tatovere motiver som dyr og livlige billeder.

Watercolor

Watercolor stilen er i øjeblikket på mode. Det er i høj efterspørgsel fra den nyeste generation af tatoveringsentusiaster, som leder efter noget nyt, der passer til det nye årtusinde. Det ser ud som det lyder, altså som om at det er lavet med en pensel, der er dyppet i vandige pasteller. Men udseendet
kan bedrage, da det er let at skabe denne æstestik når man arbejder med ægte watercolors på papir eller lærred. Det er dog ikke nemt at gøre med blæk på menneskekroppen. Alligevel formår artisterne at lave alle disse snurrende og poetiske stykker ved at bruge denne innovative tilgang til tatovering.

Abstrakt tatovering

Abstrakt

Dette er en moderne kunststil, som normalt ikke har nogen form for outline eller reel struktur. Den bryder væk fra den traditionelle repræsentation af dyr, mennesker og verden omkring os. Abstrakt kunst er et meget bredt begreb for kunst som forvrider formerne der findes i virkeligheden. Et abstrakt kunstværk kan bruge linjer, former og børstearbejde til at skabe en idé om et objekt, sted eller person, snarere end en præcis visuel repræsentation.

Blackwork

Blackwork

Stilistisk set er blackwork et meget bredt kategorisk udtryk. Det gælder næsten enhver kropskunst, der er lavet kun ved brug af sort blæk, men som du kan forestille dig, kan meget laves med denne alsidige farve. Hvis du kigger igennem blackwork artisters portoføljer, vil du se alt fra gammel
hellig geometri til moderne abstrakte dekorative designs, til yderst detaljerede illustrative tatoveringer. Det er i øjeblikket den stil, hvor de fleste eksperimenter i forekommer i branchen, og noget af det arbejde der bliver lavet i dag, er fuldstændig mind-blowing.

 

Tjek vores studier her:

København / Aarhus / Aalborg / Vejle / Los Angeles

Dotwork tattoo

Dotwork

Dotwork tatoveringer er en af de mere inviklede stilarter. Komplicerede geometriske billeder er skabt med intet andet end prikker. Artisten skal være meget tålmodig og talentfuld, fordi han skal placer hver prik på det rigtige sted. Dotwork er en stil på egen hånd, og den skygge du får gennem prikker er næsten 3D. Du kan ikke få den slags skygge med nogen anden metode.

Fineline tattoo

Fineline

Vi anser fineline work for at være en mere delikat stil, næsten feminin, uden plads til fejl. Det er en smuk forenklet stil, som er fantastisk til dem som ønsker en tatovering, men måske ikke vil forpligte sig til et større piece. Fine line tatoveringer tillader kunstneren at skabe tatoveringer, der er minimalistiske men dog udsmykkede. Hvis du leder efter en elegant og diskret tatovering, der stadig har en høj grad af detaljer, så kan en fine line tatovering være det rigtige valg for dig.

Ornamental tattoo

Ornamental

En tatoveringsstilart som er baseret på et dekorativt design, geometriske former og kropsflow. Det bliver oftest brugt til at pynte et andet motiv op.

Geometric tatovering

Geometric

Geometriske tatovering designs har fundet sted siden oldtiden, og mange af disse symboler lever videre i dag. Baseret på enkle matematiske mønstre, viser disse designs former gemt i naturen, så som trianglen i en rævs ansigt eller rektanglet i et træ. Mange bruger gentagne linjer som viser perfekt balance og symmetri. Næste gang du ser en geometrisk tatovering, så prøv at se om du kan ‘læse mellem linjerne’ og se hvad den rigtig betyder.

Maori tattoo

Tribal – Maori - Polynesian

Tribal tatoveringer – det vil sige de indfødtes kropskunst – er de ældste i verden, der går flere tusinder af år tilbage. Denne stil bør faktisk betragtes som flere forskellige stilarter, fordi at der er forskellige traditioner af tatoveringer fra aboriginal samfund over hele kloden. Disse forskellige og smukke stilarter henvises ofte under betegnelsen ”tribal” men for det trænede øje, vil man kunne se forskel på polynesisk, maori og almindelig tribal. Selvom alle disse stilarter er unikke, er de på en måde meget ens – næsten altid udført i sort med udførlige mønstre

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Vedelsgade 18C, 7100 Vejle