Tatoveringer og Sol

Værd at vide

På sommerdage som disse elsker vi intet mere i denne verden end at opsuge noget D-vitamin udenfor. Desværre elsker vores tatoveringer det ikke.

Derfor er det ekstremt vigtigt at bruge den rigtige solcreme og tage sine forholdsregler for at beskytte sin tatovering mod solen.

I denne artikel skal vi tale om tatoveringer og hvordan du beskytter din tatovering mod solen.

Hvor lang tid må en tatovering ikke få sol?

 

Generelt er det ikke en god idé at udsætte dine tatoveringer – gamle og nye – for solen. Men det tidspunkt, hvor vi for enhver pris skal undgå solen, er de første 2-3 uger, hvor din nye tatovering heler.

Efter denne periode er det vigtigt at bruge den rigtige solcreme til at beskytte dine tatoveringer, når de udsættes for solen.

Hvis de ikke beskyttes mod solen korrekt, falmer vores tatoveringer hurtigere og det øger risikoen for at få en infektion.

5 tips til at beskytte dine tatoveringer mod solen

 

1. Solcreme er altafgørende

Måske er den bedste måde at beskytte din tatovering ved at bruge en god solcreme – udover selvfølgelig at gemme sig indendørs for evigt.

Brug af solcreme anbefales kun på helede tatoveringer (efter 3-4 uger).

En kvalitets-SPF på 30 eller derover er nøglen til at beskytte dine tatoveringer (og generelt resten af ​​din hud) mod solen.

Solcreme beskytter ikke kun din tatovering mod skader og falmning, men den beskytter dig også mod hudkræft og for tidlig ældning.

Påfør ca. 15 minutter, før du er klar til at gå ud, helst mens du stadig er indendørs, hvor der er køligt. Og sørg for at påføre solcreme hver halvanden til to timer under soleksponering.

Tatovering solcreme

2. Brug løstsiddende tøj

Det er også nyttigt at bære løstsiddende tøj, der dækker din tatovering, hvis du planlægger at bruge en betydelig mængde tid udendørs i solen.

Dette er især nyttigt med nye, stadig helende tatoveringer, der endnu ikke kan dækkes af solcreme.

3. Vær opmærksom på solens stråler

Solens stråler er som værst fra kl. 10 til kl. 16. Hvis du ikke behøver at være udenfor i løbet af denne tid, skal du helst ikke.

Men hvis du er udenfor på dette tidspunkt, skal du sørge for at anvende solcreme.

4. Undgå solarium

Solarium øger din risiko for hudkræft, fremskynder udseendet af hudens aldring – og som du nok har gættet, så skader det selvfølgelig også dine tatoveringer.

Strålerne er meget mere koncentrerede, og folk har tendens til at overeksponere sig selv, når de bruger en solarium.

5. Find skygge

Især med nye tatoveringer kan det også hjælpe din tatovering at forblive intakt ved at bruge tid i skyggen og tage pauser fra solen.

Find skygge under en parasol, et træ eller noget helt tredje og giv din hud og tatovering en pause fra solen.

Hvad sker der hvis en ny tatovering får sol?

 

At få en lille mængde sol på en ny tatovering vil ikke gøre uoprettelig skade.

Dog kan nye tatoveringer i sjældne tilfælde blive solbrændte, hvis de udsættes for sol for længe. I så fald kan der opstå nogle komplikationer.

Først og fremmest, hvis din nye tatovering bliver solbrændt, anbefaler vi at anvende en kold klud på den, holde den fugtig med creme og holde øje med infektion.

Hvis du tror, ​​din tatovering er betændt, skal du henvende dig til din læge.

I nogle tilfælde hvor din tatovering er beskadiget, skal du muligvis vende tilbage til din tatovør for en “touch-up”. Hvis det er tilfældet, skal du vente til forbrændingen eller såret er helet for at lave aftale for at få det rettet.

Hvis du har brug for hjælp / vejledning til din næste tatovering, er du velkommen til at kontakte os:

Solcreme tatovering

Solens UVA- og UVB-stråler er skadelige for tatoveringer

 

Solens skadelige UV-stråler nedbryder blækket i din tatovering over tid – lidt ligesom at efterlade et billede eller maleri i solen.

Dette er ikke en effekt, du ser med det samme, men vil i stedet ske i takt med at årene går.

De tre forskellige typer UV-stråler påvirker din hud og dine tatoveringer på forskellige måder:

 

1. UVA-stråler

UVA-stråler (Ultraviolet A) trænger dybere ned i det andet hudlag man har.

De er er årsagen til den rynkede og for tidligt ældede hud, og dens virkninger er langvarige.

UVA-stråler kan trænge igennem glas og skydække, så selv på overskyede dage eller lange bilture er det vigtigt at bære solcreme.

2. UVB-stråler

UVB-stråler (Ultraviolet B) påvirker hudens øverste lag og er årsagen til solforbrændinger.

Dette er også de stråler, der oftest er forbundet med hudkræft.

Det tager kun ca. 15 minutter for UVB-stråler at brænde og beskadige huden.

Faktisk er de så kraftige, at de kan ændre din huds DNA.

UVB-stråler og nye tatoveringer går specielt ikke hånd i hånd, da de i vid udstrækning kan forstyrre helingsprocessen og give nogle permanente skader som blæktab og farveændringer.

3. UVC-stråler

UVC-stråler når faktisk aldrig os her på jorden. Men vi kan blive udsat for dem gennem menneskeskabte apparater som svejsning og traditionelle solarier.

Hvis du bliver udsat for denne type stråler, er det lige så vigtigt at beskytte dine tatoveringer og din hud, da de også kan forårsage forbrændinger.

Opsummering

 

Solen og dine tatoveringer går ikke hånd i hånd.

Ingen af ​​os vil have vores tatoveringer, som vi har investeret tid og penge i, til at se falmede og gamle ud, før end de burde. Men det betyder ikke, at du skal tilbringe resten af ​​dit liv indendørs uden soleksponering.

Med den rigtige beskyttelse i form af en god SPF af høj kvalitet og med rationalitet kan du nyde dit D-vitamin, mens du holder dine tatoveringer flotte og nye i mange år.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle