Tattoo sleeves

Proces, typer og inspiration

Tatoveringer har eksisteret i mere end 5.000 år. De seneste år er de steget i popularitet takket være en større grad af social accept, samt mere komplicerede stilarter og design.  

Tattoo sleeves er den bedste måde at fremvise et imponerende og indviklet kunstværk i netop den stil som du vælger på din arm (eller dit ben). 

Hvad er et tattoo sleeve og hvorfor er de så populære

 

Et tattoo sleeve er en stor tatovering eller en serie af mindre tatoveringer, som omkranser en persons arm eller ben. Selvom ben sleeves bliver mere og mere populære, så er de traditionelt set blevet placeret på armene. 

Ofte har et sleeve et sammenhængende tema, f.eks. stilart eller farve, men nogle gange kan det også være en blanding af forskellige tatoveringer. De er meget populære, fordi de gør det muligt for folk at udtrykke dem selv ved at placere meningsfyldt kunst på deres hud. 

Tattoo sleeves kræver tålmodighed fordi der bliver lagt meget tid og et stort arbejde i at lave dem.

Tattoo sleeve black and grey

 

Du får brug for at vide, hvor meget det kommer til at koste, hvor mange sessions det vil tage, hvor smertefuldt det bliver og selvfølgelig det design, som du ønsker. 

* I denne artikel hentyder vi til sleeves på armen, men al information er også relevant for sleeves på ben. 

Processen i at få et tattoo sleeve

1. Idéskabelsesprocessen 

Ideelt kommer du til shoppen med en idé til dit sleeve, som du vil have tatoveret, så du kan diskutere ideen med artisten, således at I, i fællesskab, kan skabe din drømmetatovering.

I denne guide får du inspiration og forhåbentlig en bedre forståelse omkring processen i at få et tattoo sleeve. Men hvis du har brug for personlig assistance, så kan du booke et møde her , så kan vi vejlede dig over en kop kaffe. Dette er selvfølgelig helt uforpligtende! 

2. Planlægning af session 

Så snart du ved præcis, hvilken tatovering du skal have, er det en rigtig god idé at aftale sessionerne med din tatovør.

Antallet af sessioner afhænger af din artist (nogle er hurtigere end andre), stil og størrelse på tatoveringen.

Tattoo konsultation

Det er vigtigt at du er klar over, at nogle tatoveringer skal være helede, før artisten kan fortsætte arbejdet på værket. Med det in mente kan I planlægge sessionerne og gøre klar til at begynde projektet. 

3. Tatoveringsprocessen 

Når du får lavet et sleeve, skal du forvente flere sessioner.

Husk at medbringe sodavand og/eller nogle snacks, da det vil holde dit blodsukker oppe og på den måde gøre din krop i bedre stand til at kunne modtage tatoveringen.

Mange tager deres headsets, telefoner, eller andre former for underholdning med, så de har noget at lave undervejs.

4. Efterbehandling 

Vi kan simpelthen ikke understrege, hvor vigtigt dette er! I særdeleshed når det kommer til at få et sleeve. 

En god efterbehandling gør forskellen mellem et flot sleeve og et fantastisk sleeve.

Tattoo balm applied

3 ting som du bør vide før du får et tattoo sleeve

1. Vær tålmodig 

Tattoo sleeves tager flere sessioner. Men bare rolig, vi sørger for, at du nyder processen og får en god oplevelse. 

2. God kommunikation med din artist er essentielt 

Kommunikation med din artist er generelt vigtigt, men det er endnu mere vigtigt, når det handler om sleeves. Det er i orden at stille spørgsmål, komme med ideer eller bekymringer.

Tattoo artist

Vores artister er meget erfarne og de går op i at hjælpe dig på hvert et skridt i processen, så du får den tatovering, som du altid har drømt om. 

3. Sørg for at komme udhvilet til din session 

Det anbefales at du får en god nats søvn før en lang session. Det vil hjælpe dig og din hud med at komme igennem dagen så godt som muligt. 

Typer af tattoo sleeves

Arme og ben er interessante 3-dimensionelle lærreder, som sleeves opnår det fulde potentiale af. I sidste ende er der tre slags, som du kan vælge mellem: Fuldt sleeve, halvt sleeve og trekvart sleeve. 

Fuldt sleeve 

Dette er den mest omfangsrige tattoo sleeve, som du kan få. Den går fra toppen af armen og skulderen, ned til håndledet og nogle gange ud på hænderne og fingrene. 

Full sleeve tattoo new school

Denne form for tatovering behøver ikke nødvendigvis, at være én enkelt tatovering, men kan i stedet være flere værker, der strømmer ned ad armen.

Typisk vælger folk dog at få tatoveringer i den samme stilart på en fuld sleeve, så det endelige resultat bliver mere sammenhængende.

Halvt sleeve 

Et halvt sleeve går som udgangspunkt fra toppen af armen og skulderen, ned til albuen.

Toppen af armen har mere overflade, hvilket betyder, at man kan få et større og mere detaljeret motiv. Det er ofte almindeligt at finde et portræt eller et indviklet design her. 

Tattoo half sleeve black and grey greek

Nogle gange vælger folk at lade det halve sleeve forsætte ind på indersiden af underarmen, så omridset på tatoveringen bliver mere diskret. 

Et sleeve, der går fra albuen og ned til håndleddet, bliver også anset som et halvt sleeve.

Trekvart sleeve 

 

En anden slags tattoo sleeve, som er mindre almindelig, er trekvart sleeve. Den går fra toppen af armen og skulderen, ned og slutter ca. midt på underarmen.  

Tre kvarter sleeve

Denne type bliver ofte anvendt ved de mere abstrakte tatoveringer, hvor der let kan tilføjes noget senere, hvis man beslutter sig for at få et fuldt sleeve. 

Stilarter til tattoo sleeves

Tag din idé med til studiet, og så vil vores talentfulde artister kombinere evner, stilart og originalitet, så du får et unikt sleeve. 

Her er et par tattoo sleeve stilarter, som du kan overveje: 

Viking 

Nordisk mytologi og nordisk kultur fascinerer fortsat tatoveringselskere overalt.

Sleeves med vikingetatoveringer er komplekse og bruger mange linjer og former til at producere meningsfulde nordiske symboler.

Viking tattoo leg sleevePopulære symboler er f.eks. Vegvisir, eller på dansk, vejviseren, runer og selvfølgelig Odin, som står for styrke og beskyttelse. Disse optræder ofte i vikinge sleeves og fungerer som en slags symbolsk rustning. 

Black & grey

Som navnet antyder bruger black & grey kun nuancer af sort farve.

Moderne blæk findes i et bredt udvalg af grå for at opnå den perfekte skygge. Denne stilart anvender bløde skygger og fine linjer til at skabe alt fra realistiske portrætter til abstrakte designs.

tattoo sleeve black and grey

Det smukke ved denne stilart er, at de forskellige skygger tilføjer dybde og dimensioner til tattoo sleevet. 

Japansk/orientalsk

Traditionelle japanske tatoveringer har altid og vil altid være et populært valg til tattoo sleeves.

Moderniserede asiatiske designs inkluderer symboler som f.eks. drager, Koi fisk, damme, kirsebær blomster, geishaer og meget mere. Disse symboler kan tatoveres i lyse farvestrålende farver eller sort blæk.

Japanese tattoo sleeve

En typisk japansk sleeve tatovering, som har en særlig betydning, er Koi fisken, der svømmer op ad en flod i håbet om at blive til en drage. Transformationen er symbolsk for udholdenhed og at overkomme udfordringer i livet.

 

Realisme 

Nogle tatoveringer ser så realistiske ud, at de kunne springe ud fra huden og komme til live.

Realistiske sleeves gengiver portrætter, dyr, landskaber og mennesker så præcist som overhovedet muligt. 

Tattoo sleeve realisme

Denne stilart er ikke så optaget af originalitet, men derimod mere optaget af at få billedet til at fremstå så livagtigt som muligt.

Realisme er populært som tattoo sleeves fordi armen har en stor nok overflade til, at man kan få en realistisk tatovering i en ordentlig størrelse. 

Blackwork 

Oprindelsen af blackwork tatoveringer overlapper en hel del med tribal tatoveringer af den simple årsag, at de begge bruger store mængder sort blæk og tykke linjer.

Men blackwork tattoo sleeves indeholder også gotiske motiver, graveringer, kalligrafi og endda geometriske figurer.

Tattoo sleeve leg blackwork

Typisk stammer designs til blackwork tattoo sleeves fra symboler brugt i sort magi, som f.eks. tarotkort sværd, dæmoner og mandalaer. 

New school 

Tattoo sleeves i new school-stil er karakteriseret af lyse og levende farver, overdrevne tegneserieagtige designs og tykke og tunge linjer.

Tattoo sleeve new school

Denne stilart tager sin inspiration fra tegneserier, tvprogrammer, Animegrafitti og videospil. Tænk på denne stilart som en meget animeret udgave af de traditionelle tatoveringer 

Old School/Traditionelle 

Når du tænker på klassiske tatoveringer, så er det formentlig denne stilart, du tænker på. Populære traditionelle symboler er hjerter, roser, anker, midterside-piger, eller såkaldte pinups, Ed Hardy og meget mere.

Traditionelle tatoveringer har mange års elsket historie bag sig og de bliver fortsat ved med at have indflydelse på nye stilarter, også når det kommer til tattoo sleeves. 

Neotraditional  

Neotraditionelle tatoveringer afbilleder overgangen mellem traditionelle tatoveringer over til de moderne. Som et resultat af det kombinerer tattoo sleeves i neotraditional stil tykke traditionelle linjer med moderne iøjnefaldende farver.

Neo traditional

Hovedforskellen mellem traditionel og neotraditionel er farvepaletten; neotraditional tattoo sleeves anvender levende, til tider chokerende farver. Almindelige neotraditionelle tatoveringer indeholder ofte blomster, dyr og portrætter af kvinder. 

Watercolor/akvarel 

Watercolor tatoveringer er en af de nyere trends ift. tattoo sleeves, som er blevet meget populære fordi, at de er æstetisk behagelige.

Watercolor tattoo

Det færdige resultat af en watercolor/akvarel ser ud som om nogen har malet et kunstværk direkte på din hud. De blide strøg og de fine linjer ligner at de er udført med en pensel fremfor en nål.

Tattoo sleeves i watercolor anvender meget lidt sort, men bruger mange forskellige lysende farver, som blander sig sammen og skaber omridset.

Populære watercolor tatoveringer indeholder ofte dyr, landskaber og geometrisk figurer. 

Abstrakt 

Abstrakte tattoo sleeves er blevet meget populære, i særdeleshed fordi de kan udføres med nærmest enhver farvepalet. Det som gør en tattoo sleeve abstrakt, er manglen på omrids eller struktur.

tattoo abstract

Det frigør designet og tillader at tattoo sleevet kan flyde mere frit op og omkring armen, mens det tilføjer detaljer af farve og linjer efter artistens fantasi. At designe et abstrakt tattoo sleeve kan være meget udfordrende, fordi mulighederne er endeløse. 

Polynesisk/Maori 

Polynesiske tatoveringer er en af verdens ældste tatoveringsformer og blev brugt til at fortælle historier om en personen liv igennem geometriske former. 

Geometrisk

Tribal tatoveringer er en af de mest populære stilarter til tattoo sleeves fordi de let kan dække store områder, og det endelige resultat ser snørklet, men samtidig sammenhængende ud.

Polynesiske tattoo sleeves udføres i sort blæk med tykke linjer og symmetriskeofte geometriske former. 

Geometriske 

Den æstetiske og tilfredsstillende symmetri der findes i geometriske tattoo sleeves, er det som gør dem så iøjefaldende.

Geometric tattoo

Geometriske tatoveringer er fine, matematiske, omhyggelige og linjerne er alfa og omega for, om tatoveringen bliver smuk eller ej. Artisterne kombinerer præcise former, fine linjer, prikker og mønstre for at skabe et smukt tattoo sleeve.

Geometriske tattoo sleeves ses for det meste udført i sort blæk, men nogen mennesker ynder at tilføje farve til deres geometriske design. 

Hvor meget koster et tattoo sleeve?

Når du går med overvejelserne omkring din næste tattoo, skal du altid have overvejet et budget først. 

Til de større tattoo designs, som f.eks. en fuld armsleeve, skal du forvente at betale tusinder, ja endda 10 tusinder af kroner.

Vores artister vil med glæde snakke med dig om dit design af tattoo sleeve og give dig et estimat på prisen og hvor lang tid det kommer til at tage.

Tattoo sleeve leg

Der er flere faktorer der spiller ind, når prisen skal findes på dit tattoo sleeve, herunder: 

  • Tid – Jo længere tid det tager at lave din tatovering, jo dyrere bliver det som udgangspunkt også. Det er klart at en avanceret og stor opgave tager længere tid og derfor også koster mere.

Mange tatovører arbejder efter timepriser, men sådan gør vi ikke hos Iron & Ink. Vi arbejder med faste priser på sessioner og projekter.

På den måde sikrer vi os at forventningerne afstemmes og kunden får det kunst som han/hun ønsker til den aftalte pris.

Mange faktorer spiller ind på estimeringen af, hvor lang tid det tager at lave et full sleeve og derfor vil tidshorisonten variere en smule. Det er dog forventeligt, at det kan tage fra 30 timer til mere end 60 timer.

  • Artisten – Hvem du vælger til at lave dit tattoo sleeve, kommer også til at betyde noget for prisen. De mere kendte tatovører tager højere priser, mens de mindre kendte tager en lavere pris.

  • Størrelse Et full sleeve koster mere end et halvt sleeve. Jo større din arm er, jo større bliver tatoveringen og i de fleste tilfælde kommer det derfor til at koste mere.

  • Stilart – Nogle tattoo sleeve stilarter er sværere end andre og tager mere tid. F.eks. tager realistiske tatoveringer meget mere tid og blæk end en abstrakt tatovering. Jo mere komplekst dit design er, jo dyrere bliver det. 

Gør det ondt at få et tattoo sleeve?

Det der gør et tattoo sleeve smertefuldt er ikke så meget placeringen, men tiden du bruger under nålen.

tattoo artist

De områder på armen, der gør mest ondt at blive tatoveret på er albuen, indersiden af albuen, håndled og armhulen. Vi har alle sammen forskellige tolerancer overfor smerte, så hvis du ikke er god til at håndtere smerte, så er et tattoo sleeve måske ikke noget for dig.

Fuld sleeve og halvt sleeve tager flere sessioner, som hver tager mange timer, så det er vigtigt at være bevidst om processen, før du går i gang.

Opsummering

Tattoo sleeves er projekter, der tager lang tid, og som desuden kræver en masse evner fra din tatovør, samt en masse tålmodighed fra dig.

Der er så mange forskellige slags stilarter og symboler i designet af en sleeve tatovering at det kan være nærmest umuligt at beslutte sig for et enkelt. Det er derfor at et tattoo sleeve er så unikt.

Du får nemlig mulighed for at kombinere forskellige former, symboler, farver og stilarter, som på den måde udgør et helt sammenhængende kunstværk, som du bliver stolt over at have på din krop. 

Hvis du har brug for hjælp med til dit nye tattoo sleeve så kontakt os her. Vi vil med glæde hjælpe dig. 

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle