“5 VIGTIGE TIPS TIL DIN FØRSTE TATOVERING"

For de fleste mennesker er det en stor beslutning at få den første tatovering.

En tatovering er ment til at vare evigt, og derfor vil vi gerne dele nogle tips med dig, som vi har samlet gennem årene for, at din første tatovering kan blive en fantastisk oplevelse.

I dagens blogpost vil vi gerne give dig, hvad vi betragter som de 5 vigtigste tips, du skal overveje, før du får din første tatovering.

Selvom du måske allerede ved noget om tatoveringer, håber vi, at denne vejledning med tatoveringstips til begyndere vil hjælpe dig, når du forbereder din første tatovering.

Hvis du vil vide mere om processen med at få en tatovering, dækkede vi emnet detaljeret i dette blogpost:

Hvis du har spørgsmål til din første tatovering, hjælper vi dig gerne. Kontakt os gerne eller tjek et af vores følgende studier:

København / Aarhus / Aalborg / Vejle 

De 5 vigtigste tips før din første tatovering

1. Vent til du er (mindst) 18 år

Dette burde være en selvfølge, men erfaringen fortæller os, at vi lige skal nævne det. Selvom vi kan se, at folk gennem årene er blevet mere og mere ansvarlige, har vi haft flere tilfælde, hvor folk kommer for at få dækket en tatovering, de har fået, da de var meget unge.

Selvom vi har nævnt i dette blogpost om hvornår man må få en tatovering i Danmark, nævner vi det lige igen; det ulovligt at få en tatovering i Danmark, når du er under 18 år.

At få en tatovering er en beslutning, der vil påvirke dit liv permanent. Derfor er det meget vigtigt, at du venter, indtil du er moden nok til at træffe en sådan beslutning.

Husk, det er bedre at vente og være sikker på at gøre noget, end at haste ind i det og fortryde det senere i livet.

2. Forbered dig

Til dette tip vil vi tale om to aspekter, der spiller en afgørende rolle for at få en fantastisk oplevelse når du skal have din første tatovering.

– Vælg en professionel tatovør/studie.

Vi kender alle den person, der laver tatoveringer derhjemme, eller den ven, der har et studie i en kælder og laver billige tatoveringer.

At få en tatovering er en permanent ændring af din krop, som kan udgøre nogle sundhedsrisici, hvis det gøres i det forkerte miljø.

Derfor opfordrer vi dig til at undersøge og sørge for at vælge et tatoveringsstudie, der er korrekt registreret (du kan kontrollere det her).

Vi vil også anbefale dig at tjekke dem ud på sociale medier, stille dem spørgsmål, endda besøge studiet, så du kan få en fornemmelse af deres professionalitet.

– Vælg den rigtige tatovør til at tatovere dig

Et andet aspekt, der er meget vigtigt at nævne, er at vælge den rigtige tatovør til din tatovering.

Hvad betyder det? Ofte har folk en misforståelse af, at hvis en tatovør er god, vil hun/han være god til at lave enhver stil eller design.

Selvfølgelig er der tatovører, der kan være rigtig gode til forskellige stilarter, men det er mere almindeligt, at de er specialiseret i 1-2 stilarter.

Ved at vide det, vil vi anbefale, at du først undersøger, hvilken type tatovering du gerne vil have, og derefter finder du en tatovør, der er kendt for at være god til netop den stil du ønsker.

For at gøre det skal du kontrollere tatovørens portefølje, spørge det studie hvor hun/han tatoverer, tale med tidligere kunder og naturligvis tjekke deres sociale medier ud.

 tattoo artist

3. Gå ikke på kompromis med kvaliteten for prisen

Tatoveringer og pris er et meget kontroversielt emne.

Generelt tænker folk, at det er en dyr affære at få en god tatovering fra en god tatovør, hvorimod det er billigt at få lavet en tatovering i en kælder, hvor der måske også er flere risici forbundet med det. Denne tanke er måske ikke helt forkert.

Men efter mere end 10 års erfaring med at tatovere snesevis af mennesker hver dag, kan vi med sikkerhed sige, at en “billig” tatovering for det meste ender med at blive dyrere.

Årsagen er, at folk har en tendens til at fortryde billige og dårlige tatoveringer og vil have dem dækket eller fjernet. Nogle gange kan det være svært at dækket en tatovering, og at få fjernet en tatovering med en laser er virkelig smertefuldt – og også dyrt.

Vores råd? Gå aldrig på kompromis med kvaliteten i forhold til prisen, når du får en tatovering.

 

4. Vælg mindre smertefulde områder

Vi har talt meget om tatoveringer og smerter på disse to indlæg:

– Hvor gør det mest ondt af blive tatoveret?

– Tatovering og smerte: 11 tips til hvordan du kan bruge smerten

Forudsat at tatoveringer gør ondt, vil vi anbefale dig at få din første tatovering på et område, hvor det typisk gør mindre ondt. Vi vil også anbefale mindre og enklere tatoveringer.

Hvis du føler dig tryg ved oplevelsen, kan du gradvist gå efter større og mere komplekse tatoveringer.

Husk, at dette kun er vores anbefaling for at gøre din første gang til en mere behagelig oplevelse. I sidste ende er det dig, der bestemmer 🙂

 

5. Pas på din tatovering

Ofte negligerer folk vigtigheden af at tage sig af sin tatovering, især under helingsprocessen.

Det er dog næsten lige så vigtigt at passe på din tatovering som processen med at få den, hvis du vil sikre en glat og fantastisk tatovering.

Derfor opfordrer vi dig til at tage et kig på vores blogindlæg om tatoveringer og efterbehandling, så du har al den viden du skal bruge for at have en sund og levende tatovering i de kommende år.

Smøre en tatovering

Hos Iron & Ink vil vores professionelle team af tatovører sørge for, at du får en behagelig oplevelse. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte os eller tjekke et af vores følgende studier:

København / Aarhus / Aalborg / Vejle 

Opsummering

Vi elsker tatoveringer, og vi vil anbefale alle at få en, da det er en fantastisk oplevelse. Vi vil dog ikke anbefale at skynde dig at få din første tatovering. I stedet vil vi anbefale dig at tage dig god tid og få alle detaljerne på plads såsom et professionelt studie, den rigtige stil, den rigtige kunstner osv.

Vigtigst af alt vil vi anbefale, at du ikke går på kompromis med kvaliteten i forhold til prisen, da det kan føre til en stor fortrydelse eller endda en infektion.

Tålmodighed vil betale sig i det lange løb, så sørg for at undersøge alle dine muligheder, indtil du finder det perfekte design for dig.

Vi håber, at du kunne finde denne information nyttig, og du kan være bedre forberedt på at få din første tatovering.

Kontakt info

- Kontakt os

Iron & Ink Tattoo Studios ApS

CVR-nummer: 36727527

Adresse: Torvegade 17, 2 sal, 7100 Vejle